Смартфоните Sony Ericsson Xperia получиха четири награди

Смартфонът Xperia active получи най-високото отличие – Златна награда
по статията работи: Нели Минчева
Смартфоните Sony Ericsson Xperia получиха четири награди
Xperia active
Снимка: Sony Ericsson

Sony Ericsson съобщиха, че са получили четири награди iF product design 2012 в категорията Телекомуникации. XperiaTM active е получил най-високото отличие – Златната награда. Критериите на iF журито покриват широк спектър от изисквания и включват качество на дизайна и изработката, избор на материали, влияние върху околната среда и функционалности. Церемонията по връчването на награди се проведе в Мюнхен на 9 февруари.

"Смартфонът Xperia active отразява нашия целенасочен стремеж да предлагаме телефони с изключителен дизайн и възможности, предназначени за потребители с активен начин на живот,” заяви Жана Кимбре, директор Творчески продуктов дизайн в Sony Ericsson. "Дизайнът винаги е бил определящ за начина, по който подхождаме към иновациите, и ние ще продължаваме да надграждаме върху този успех с новия емблематичен дизайн, въведен като част от нашето портфолио през 2012 г.”

Специално златно отличие за Xperia active

Златната награда iF за дизайн отличава продуктите с най-добър дизайн в телекомуникационната индустрия. Xperia active придоби известност с устойчивия на надраскване сензорен екран, който може да се използва дори и с мокри пръсти, както и технологията, която позволява ясно да се вижда на екрана дори и при ярка слънчева светлина.

"Сърдечно поздравяваме Sony Ericsson за спечелената първа златна награда iF. Xperia active е един многофункционален смартфон с изключително елегантен дизайн. Особено за потребители, които спортуват активно, този телефон е избор номер едно, а фактът, че е водо- и прахоустойчив го прави много специален – отлична комбинация на функционалност и елегантност”, сподели Ралф Вигман, управляващ директор на iF International Forum Design GmbH в Хановер.

Sony Ericsson внимателно подбира материалите, които се използват за Xperia active, за да предложи смартфон, който е естетически издържан в максимална степен, устойчив, издръжлив и многофукционален. Здравата алуминиева рамка придава завършен вид и същевременно предпазва екрана, като въплъщава същността на Xperia active –практичност и елегантност.

Телефоните Xperia – дизайн, който печели награди

Наградите iF отличиха и други телефони от линията Xperia. Награди за продуктов дизайн спечелиха и смартфоните Xperia ray, Mix Walkman и Xperia mini pro. Броят на наградите показва способността на Sony Ericsson да създава смартфони от различен клас с изключителен дизайн без компромис с възможностите им.

Xperia ray е с тънък, но динамичен дизайн, който приляга перфектно в ръката на потребителите. Алуминиевите странични елементи му придават изключителен вид и много приятно усещане при работа.

Сменяемата рамка на Mix Walkman дава възможност потребителите да изразят себе си и личния си стил чрез своя телефон. Безупречният и семпъл дизайн на предния панел, съчетан с деликатните извивки на корпуса, правят този продукт лесно разпознаваем.

Xperia mini pro разполага с QWERTY клавиатура за бързо писане и съчетава изискани лакирани, бляскави метални и цветни акценти, които му придават стилен, свеж и впечатляващ вид.

Наградите iF за продуктов дизайн са световно признати отличия за дизайн и символ на изключителни постижения в тази област.

Правна информация

1) Данните и характеристиките могат да варират в зависимост от локалните особености. 2) Времето за разговори и в режим на готовност зависи от особеностите на мрежата, вида на SIM картата, свързаните аксесоари и различните извършвани дейности като например игри. Съдържанието на комплекта и вариантите на цветовете могат да се различават на различните пазари. Пълният набор от аксесоари може да не е наличен на всеки пазар.

© Sony Ericsson Mobile Communications AB, 2012.

Liquid Identity логото е запазена марка или регистрирана търговска марка на Sony Ericsson Mobile Communications AB. Sony, Walkman и Zappin са запазени марки или регистрирани търговски марки на Sony Corporation. Ericsson е запазена марка или регистрирана търговска марка на Telefonaktiebolaget LM Ericsson. Допълнителна информация относно запазените марки може да намерите на нашата уеб страница на адрес: www.sonyericsson.com/cws/common/legal/disclaimer.

Други имена на продукти и компании, споменати в настоящия текст, могат да са запазени марки на съответните им собственици. Всички права, освен ако не е изрично упоменато друго, са запазени. Обект на промяна без предварително известие.

За Sony Ericsson

Sony Ericsson е смесено дружество с 50:50 участие на Sony Corporation ("Sony”) и Telefonaktiebolaget LM Ericsson ("Ericsson”). През октомври 2011 г. беше обявено, че Sony ще придобие дела на Ericsson в компанията и че Sony Ericsson ще стане изцяло собствено подразделение на Sony. Очаква се сделката да бъде финализирана през февруари 2012 г. и подлежи на одобрение от регулаторните органи. През годините Sony Ericsson събира на едно място най-добрите телекомуникационни технологии и изключително забавление и изживяване за потребителите, за да създаде своята линия Xperia™ - смартфоните за "най-доброто забавление” в индустрията. С глобално корпоративно управление в Лондон, Sony Ericsson разполага с търговски и маркетинг офиси във всички ключови региони в света, както и производство в Китай и заводи за разработка на продукти в Китай, Япония, Швеция и Силициевата долина в Калифорния. За повече информация, моля посетете: www.sonyericsson.com/press.

 реклама