Скулптурите на Антон Урдажиев радват гостите на хотел АРТЕ  10

Истински зоопарк от метал краси фоайето на петзвездния комплекс
по статията работи: biznews.bg
Скулптурите на Антон Урдажиев радват гостите на хотел АРТЕ

Разположен в подножието на Родопа планина, в район с чист въздух и висока йонизация, Arte Spa&Park Hotel във Велинград впечатлява отдалече със своя алпийски стил. Отскоро многобройните му гости го припознават и като своята арт дестинация. След изложбата на художника Васил Тенев, в момента в спа комплекса са изложени атрактивните скулптури на Антон Урдажиев.

Младият художник е завършил Художествената гимназия в Пловдив и Художествената академия в София – специалност "Металопластика". През повечето време той създава своите творби в родопското село Елховец край Рудозем, където се зарежда енергийно и има истинската свобода да твори.

1897097

Сред интериора на АРТЕ правят впечатление внушителни метални пластики на пчела,бухал, хамелеон и сфера с часовник. Те са изработени от стотица парчета арматура и дърво. Всеки един елемент е огъван и заваряван поотделно. Скулптурите са високи над 2 метра, а всяка една от тях тежи около 250 кг. Антон Урдажиев споделя, че за изработката на една подобна пластика е необходимо около месец и половина.

1897096

"Всичките ми екстериорни пластики са вдъхновени от природата. Желанието ми е градовете и селата да се украсяват по този начин, така че да има неща, които да радват хората. Да има повече неща, които да предизвикват добри емоции с естетика", споделя 31-годишният художник.

1897089

Пластиките на Антон Урдажиев могат да бъдат видяни или закупени в хотел ARTE във Велинград до 1 юни т.г.

1897085

ОЩЕ ЗА ARTE SPA&PARK HOTEL:

Разположен в подножието на гората сред дивна гледка и уникална природа, в район с чист въздух и висока йонизация, Arte Spa&Park Hotel във Велинград първо ще Ви грабне със своя кокетен алпийски стил и архитектурна елегантност. Миг след това ще усетите тишината и спокойствието, които пленяват сетивата, за да се потопите в незабравимо преживяване сред комфорт и лукс за събуждане на жизнените сили и усещане за лекота. Със своите 126 стаи и апартаменти Arte Spa&Park Hotel предлага разнообразни възможности за настаняване, които да отговорят най-добре на желанията за комфортна и пълноценна почивка. Заведенията в Arte Spa&Park Hotel пленяват с неповторима атмосфера, разнообразие от напитки и добра храна. Безброй вкусови изненади и предизвикателства ще пробудят любопитството и в най-изтънчените ценители на кулинарото изкуство. Спа центърът на хотела разполага с вътрешна и външна зона и територия от 1500 кв.м. Dzen Spa предлага невероятно разнообразие от процедури, с които да се погрижите, както за красотата, така и за здравето си.

 реклама