Сити център София обновен за новия сезон

1100 енергоспестяващи лампи заменят досегашните десет хиляди
по статията работи: Елица Елефтерова
Сити център София обновен за новия сезон
Снимка: sxc.hu

Сити Център София ще започне новия сезон с обновен интериор. Проектът за обновяване е на стойност над 550 000 и включва изцяло подменена осветителна система и тавани, допълнена от нова въртяща се централна врата и обновено озеленяване на околното пространтво.

Това са само част от новостите, с които първият софийски мол ще посрещне своите посетители от септември. Десет хиляди стари лампи ще бъдат заменени само с хиляда и сто нови, енергоспестяващи, които ще успеят да заместят изцяло старото осветление. Подменената осветителна система и тавани с нови модерни декоративни елементи ще внесат допълнителен уют към обстановката в търговския център, а новата въртяща се централна врата ще осигури допълнително спестяване на енергия за отопление през предстоящия зимен сезон в размер на 20%.

 "Сити Център София ще си остане мола с топ локация в центъра на града, с предимството да бъде разположен до парк, на комуникативно и удобно място. Съвсем скоро ще се радваме и на удобството на близката метростанция,  с което ще се превърнем в най-лесно достъпния търговски център с автомобил, градски транспорт или пеша.

Надяваме се, че транспортните улеснения, заедно с привличането на ключови марки в търговския център да увеличи потока от посетители не само от близките околности, но и от по-далечни дестинации”, сподели Христо Иванов, оперативен директор на Сити Център София.

Сити Център София е първият модерен търговски център в столицата, открит през пролетта на 2006 г. Центърът разполага с повече от 23 000 квадратни метра търговска площ. В него има над 100 магазина,заведения за хранене, супермаркет, както и множество услуги. Сити Център София е посещаван от над 6 милиона души годишно и над 3 500 автомобила дневно.

 реклама