Сиско България демонстрира технологиите на работното място на бъдещето

За първи път бе представен таблетът на компанията Cisco Cius
по статията работи: Нели Минчева
Сиско България демонстрира технологиите на работното място на бъдещето
Снимка: Cisco

Технологиите на работното място на бъдещето и тенденциите в развитието на ИТ сферата бяха представени на пресконференция днес в Гранд хотел София, организирана от Сиско България.

Презентацията бе водена от Радослав Цочев, системен инженер в Сиско България. Той направи изводите, че на базата на тенденциите и анализите на Сиско, работата в офиса на бъдещето ще премине изцяло към десктоп виртуализацията, ще се използват последно поколение технологии за сигурност на данните, интегриране на мултимедиа и сътрудничество, обединяване в едно на компютър, таблет и смартфон, както и за персонализация на виртуалното работно място.

Като част от събитието беше направена и демонстрация на последните решения на Сиско, които компанията определя за продукти на бъдещето. За първи път в България бе представен таблетът на Сиско Cius. Това е продукт специално създаден за бизнес употреба, съобразен с тенденциите за по-голяма мобилност на работната сила и динамичност на работната среда. Той се характеризира със съвременен дизайн, ефективност и наличност на множество приложения, улесняващи работата и ефективността на служителите.

Основен акцент имаше и новата версия на ИТ система на Сиско Virtualization Experience Infrastructure (VXI), проектирана с цел оптимизиране на десктоп виртуализацията и пренос на глас и видео във виртуалното работно място.

"Cisco VXI помага на фирмите да се възползват от позитивите на десктоп виртуализацията предоставя, чрез способността да се интегрират мултимедия и видео сътрудничество, за да създадат работното място от следващо поколение. Чрез Cisco VXI се  намаляват общите разходи за притежание на решенията за десктоп виртуализация чрез значително увеличаване на броя на виртуалните десктопи, които може да се хостват на всеки сървър”, каза Радослав Цочев в представянето по време на представянето. "Това е утвърдено решение за виртуално работно място, което интегрира продукти и технологии от мрежово-базираните архитектури на Сиско – от Collaboration, Borderless Networks до Data Center, както и от партньори,” допълни той.

Представено бе и Cisco Jabber - приложението, обединяващо присъствие, изпращане на мигновени съобщения (IM), глас и видео, гласови съобщения, споделяне на десктоп и конферентни разговори. Продуктът е съвместим с PC, Mас, таблети и смарт телефони. Cisco Jabber предоставя на работещите един много лесен начин да си сътрудничат директно от уеб приложения, които използват всеки ден.

Според оценка на анализатори десктоп виртуализацията може да намали разходите за поддръжка на персонални компютри на потребител с 51%, което представлява 67% от ИТ разходите, свързани с персонални компютри. Виртуалните десктопи също така помагат за защитата на сигурността на корпоративната интелектуална собственост, като съхраняват информация в център за данни, а не на физически устройства.

Представянето на технологиите в офиса на бъдещето идва в момент, в който десктоп виртуализацията е във възход в компаниите. Световният пазар за хоствани виртуални десктопи се очаква да достигне 70 милиона клиента, или 15% от десктоп и лаптоп компютрите на предприятията, до 2014 г.2 За да се ускори и задоволи този бърз растеж на пазара, трябва да се гарантира, че потребителите получават глас и видео с висока разделителна способност и подход към интегрираните системи, който намалява разходите и сложността на разгръщане.

Допълнителни продукти, представени на пресконференцията

Превъзходно качество за крайния потребител: 

Cisco VXC 6215

Създаден въз основа на различните VXI устройства, които включват серията Cisco VXC 2000 и таблета Cisco Cius™, VXC 6215 предоставя уникални възможности за обработка на глас и видео, които помагат за осигуряването на безкомпромисно качество.

За разлика от други доставчици, Сиско предоставя възможност за връзки от точка до точка с цел директна връзка от едно устройство до друго във виртуална десктоп среда, с което решава много проблемите, възникнали в резултат на претоварване. Крайните потребители могат да се виждат и чуват с изключителна яснота, което насърчава работниците да си сътрудничат лице в лице по-често, и спомага за повишаване на продуктивността.

Cisco VXC 4000

Помага за преобразяването на традиционния персонален компютър в един поддържащ различни медии, виртуален десктоп клиент. Освен че може да предостави достъп до корпоративни приложения и данни по виртуален път, VXC 4000 също предоставя и широк достъп до възможности за сътрудничество в реално време, обработвайки медиата локално в персоналния компютър.

Решението работи заедно с Citrix XenDesktop и VMware View™ на десктоп клиенти с Windows XP или Windows 7.

За Cisco Systems

Сиско (NASDAQ:CSCO) е глобалният лидер в мрежите, преобразяващ начина, по който хората се свързват един с друг, комуникират и сътрудничат. Информация за Сиско може да бъде намерена на http://www.cisco.com. За текущи новини, моля отидете на http://newsroom.cisco.com.

 реклама