Сирма медия провежда обучение на учители по системата eBeam ENGAGE

Обучение за създаване на интерактивни презентации ще бъде проведено за пръв път за български учители
по статията работи: Елица Елефтерова
Сирма медия провежда обучение на учители по системата eBeam ENGAGE
Снимка: sxc.hu

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия ще представи за първи път у нас интерактивната конзола eBeam ENGAGE и използването и с онлайн платформата за презентации PREZI. Представянето ще се проведе пред учители по математика, представители на съюза на математиците обл. Кюстендил и Благоевград, на 24 и 25 март 2012 година. Повече от 50 учители ще бъдат обучени да използват възможностите на новите устройства.

eBeam ENGAGE е най-ново поколение интерактивен продукт, предназначен за образованието. За първи път мобилно решение за интерактивна дъска включва говорители, безжична клавиатура с тъчпад, скрол и безплатен софтуер за споделяне на дъската в реално време в до 10 класни стаи. Сирма Медия е официален представител на eBeam в България, а ENGAGE вече се използва в ОУ "Христо Ботев" гр. Добрич. ENGAGE работи върху всяка бяла дъска или равна повърхност и може да създаде интерактивен образ до 8 м2 - една огромна работна площ.

PREZI е иновативна система за създаване и представяне на всякакъв вид проекти, презентации и учебни материали, която се използва изключително лесно. Базирана е в интернет и предлага възможност за безплатна регистрация. Подходяща е за създаване на ученически и студентски проекти, домашни работи, курсови работи, нетрадиционно представяне на уроци, извънкласна дейност и др.

По време на обучението ще се симулира едновременна работа на няколко души по една тема или проект. PREZI позволява на много хора да работят съвместно, дори и да се намират физически в различни градове или държави. Системата може да се използва както от персонални компютри, така и през смартфони и таблети.

"Интеркативните презентации и интерактивните дъски създават нови възможности за съвместна работа и улесняват използването на мултимедия в учебните материали, което прави уроците много по-лесни за запомняне. Тези решения на практика създават нов начин на мислене и предоставят нови начини за включване на учениците, създавайки им полезни навици за работа в дигитална среда, които ще са им от полза през целия живот" - заяви Александър Ангелов, отговарящ за развитието на образователните продукти в Сирма Медия.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия "А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща "Труд”.

Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България.

 

 реклама