Сирма Медия и Intel представят програмата Intel Teach

Представянето е на Седмата Национална конференция по е-образование днес
по статията работи: Нели Минчева
Сирма Медия и Intel представят програмата Intel Teach
Снимка: Сирма Груп Холдинг

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп и американската компания Intel® представят програмата Intel® Teach на Седмата Национална конференция по е-образование "Е-обучението - Реално изживяване чрез иновации".

Събитието се провежда днес, в столичния хотел Шератън, под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов, а организатор е ICT Media. Двете компании са официални партньори на конференцията, а Адриан Чорояну, мениджър "Бизнес развитие” в Intel за Румъния и България, както и Илиян Узунов, изпълнителен директор на Сирма Медия ще изнесат лекция на тема "Intel TEACH в България – професионална квалификация за учители в подкрепа развитието на уменията на 21-ви век" от 14:50 ч.

Двамата ще представят програмата Intel Teach, която през своето 11 – годишно съществуване е обучила 10 милиона учители в над 70 страни по света. Тя се фокусира върху професионалното развитие на учителите и предлага изключително интересни, визуално завладяващи електронни курсове, които осигуряват по-дълбоко вникване в концепциите за обучение на XXI век. Припомняме, че на 9 ноември 2011 г. беше подписан Меморандум за разбирателство между Intel и Министерството на образованието, младежта и науката, който предвижда внедряването на курсовете по програмата Intel Teach в образователната система в България и за обучението на над 11 000 учители в цялата страна.

Сирма Медия си сътрудничи с Intel в областта на образованието в България от 2009 г. насам, когато е реализиран пилотен проект за оборудване на една класна стая с мобилното решение на компанията ClassmatePC. От 2011 г. Сирма Медия има статут на Regional training agency по програмата за професионално развитие на учители Intel Teach.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия "А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща "Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в МГ "Д-р Петър Берон", гр. Варна, СОУ "Паисий Хилендарски", гр. Златица, Природо - математическата гимназия в гр. Ботевград и 30 СОУ "Братя Миладинови" в София. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза във водещи училища в страната.

 реклама