Световният лидер в телекомуникациионните решения Comverse открива уникален експертен център в България

Новият център ще бъде фокусиран както върху разработване на иновативни бизнес системи и платформи за услуги с добавена стойност
по статията работи: Петя Бързилска
Световният лидер в телекомуникациионните решения Comverse открива
уникален експертен център в България
Снимка: sxc.hu

Световният лидер в производството на софтуерни решения за телекомуникационния сектор Comverse открива нов експертен и развоен център в България, в който ще работят стотици висококвалифицирани български ИТ специалисти.

Новият център ще бъде фокусиран както върху разработване на иновативни бизнес системи (Business Support Systems - BSS) и платформи за услуги с добавена стойност (Value Added Services – VAS ), така и върху всички аспекти на консултиране, внедряване, управление и поддръжка на продуктите в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

"Нашето най-ново експертно звено в България ни дава достъп до голям избор от талантливи и квалифицирани професионалисти, с които тази страна е известна”, отбеляза Денис Бернар, Вицепрезидент и Управляващ директор на Comverse за региона на EMEA. "Ние ще предложим на професионалистите от ИТ и телекомуникации в региона отлична възможност да развиват изследователска и развойна дейност във високотехнологична компания, която е глобален лидер в тази индустрия. Центърът на Comverse предоставя уникална възможност на експертите да бъдат част от прогреса на телекомуникационния свят”, допълни той.

"Comvеrse избра България за отварянето на своя уникален за Европа експертен център заради стратегическата близост на страната до ключови пазари на компанията. Считам, че това е признание за страната ни и за потенциала на висококвалифицираните български специалисти да израстват професионално в една от водещите компании в телекомуникациионната индустрия,” каза г-н Мирослав Младенов, Генерален директор на Comverse България. Новото експертно звено на Comverse в България ще има принос за проектирането и внедряването на технологични решения за доставчици на телекомуникационни услуги в региона и по целия свят

 реклама