Световни специалисти в данъчното право гостуват на конференцията на Международната данъчна асоциация IFA

На 18 и 19 май в София
по статията работи: biznews.bg
Световни специалисти в данъчното право гостуват на конференцията на Международната данъчна асоциация IFA

За българските специалисти в областта на данъчното право 2017 година е по-специална – за първи път страната ни ще бъде домакин на международната конференция на Международната данъчна асоциация (International Fiscal Association).

На 18 и 19 май те ще имат възможността да посетят събитието, което ще се проведе в емблематичната зала 272 на Софийския университет Св. Климент Охридски, както и да се срещнат със световно признати специалисти в областта на данъчното право, консултирането, правораздаването, счетоводството и одита.

Лектори на международната конференция ще бъдат доказани в областта си професионалисти от цял свят. Техните опит и експертиза ще бъдат в услуга на члено- вете и гостите на асоциацията, сред които юристи, експерти на ръководни и други длъжности в НАП и Министерство на финансите, членове на бюджетната и други комисии към парламента, счетоводители, одитори, административни съдии и сту- денти.

Това придава различна и уникална гледна точка по проблемите данъчното право, неговото прилагане, както и правораздаването в тази област.

Сред международно-признатите специалисти, които ще говорят по време на конференцията са:

- Паулус Меркс - преподавател в академията на IBFD (International Bureau of Fiscal Association) и Международния Данъчен Център в Лайден (ITC Leiden), участвал и в известни случаи на Европейския съд.

- д-р Марио Теноре - страши партньор в Maisto e Associati и член на International Tax Entertainment Group, с докторска степен по данъчно право от Университета в Неапол, Италия, и магистър по право от Университета в Лайден, Холандия.

- д-р Рафаеле Петруци - ръководител на Центъра за трансферно ценообразуване към Института по австрийско и международно данъчно право към Виенския университет по икономика и бизнес. СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ 05 АПРИЛ 2017 IFA Bulgaria

- д-р Аксел фон Бредов - лектор по "Корпоративно данъчно облагане и финансови политики”, Институт по данъчно облагане и счетоводство, Университет "Лудвиг Максимилиан”, Мюнхен, партньор в Peters, Schönberger & Partner mbB.

- г-н Боян Попов - част от Taxture Global Tax Advice, с богат опит в областта на консултирането по въпроси от международното данъчно облагане.

- г-жа Теодора Пешева-Николова - върховен съдия във Върховен административен съд на Република България.

Високата ерудиция на всеки един от лекторите, които ще вземат участие, гарантира интересна дискусия по въпросите около BEPS. Останалите говорители също съчетават изключителна академична и доктринална основа с практически опит в познати евро- пейски данъчни кантори.

"Международноправните данъчни правила, някои от които датиращи още от 20-те години на миналия век, имат за цел да гарантират, че предприятията няма да заплащат данъци в две държави – двойното данъчно облагане. Това е похвално, но за съжале- ние с тези правила сега се злоупотребява, за да се постигне двойно данъчно необлагане. Планът за действие има за цел да поправи именно това, така че мултинационалните компании да заплащат справедливия дял от данъците.” споделя генералния секретар на ОИСР - г-н Хосе Анхел Гурия в доклада си за представянето на плана срещу BEPS преди няколко години.

Повече за програмата на предстоящата конференция на Международната данъчна асоциация в София, за нейната програма, както и очаквани подробности за гостите и лекторите, можете да откриете на сайта на събитието - www.ifa-bulgaria.com

Следвайте IFA България в социалните мрежи: Facebook | Twitter | LinkedIn | Google +

 реклама