Световни новости на „Медикус, Денто, Галения 2012“ - електроника и 3D снимки помагат на зъболекаря

Експонати на над 100 фирми от 12 държави ще покажат актуалните тенденции в областта на медицинската техника и консумативи
по статията работи: Елица Елефтерова
Световни новости на „Медикус, Денто, Галения 2012“ - електроника и 3D снимки помагат на зъболекаря
Снимка: Пловдивски панаир

Уникална "2D+" технология,  създаваща почти триизмерен образ, е използвана в една от световните новости, които ще бъдат показани на Международната изложба "Медикус, Денто, Галения 2012". Тя ще се проведе от 17 до 20 октомври в Международен панаир Пловдив.

Модерният начин за диагностика  в реално време стана възможен с помощта на панорамния апарат  CS 8100, който за секунди прави различни видове снимки на пациента. Той е произведен в САЩ, а на изложбата ще бъде представен от "Алба ТМ".

Другата световна новост са стоматологичните пултове с високо ниво на оборудване и усъвършенствана  електроника, позволяваща да бъдат  окомплектовани с най-съвременни инструменти. Познатият зъболекарски стол е превърнат в комплекс от модерна техника, той е с нов дизайн и предлага повече комфорт за лекаря и пациента. Изделието, разработено от китайската компания "Ziann Medical Apparatus", влиза на българския пазар чрез "Булад дентал".

Експонати на над 100 фирми  от 12 държави ще покажат актуалните тенденции в областта на медицинската техника и консумативи, медицинската козметика, стоматологичното и зъботехническото оборудване, болничното обзавеждане, хигиената  на устата, работното облекло.

13 нови изложители  идват за първи път на "Медикус, Денто, Галения", а 4 се завръщат  след кратко прекъсване, убедени  в полезността на деловия форум.  Неговото 18-о издание отново ще  демонстрира върхови постижения  на технологиите, методите и апаратурата за лечение и профилактика. 

Сред авангардните експонати  е многослойната медицинска настилка, при която замърсеният горен  слой се отлепва и остава съвсем чисто покритие. Тя се произвежда в  Чехия, а на нашия пазар е представена  от "Мева България".

Европейска новост позволява  да се избегне приемането на  антибиотици  при пародонтити и инфекции преди  поставянето на зъбни импланти. Бактериите се унищожават с реактивен кислород, който се генерира от лазер и специално  вещество. Това ще помогне и на хора с увредени венци да си поставят заместители на зъби. Изделието ще бъде показано на щанда на "Фарадент".

Посетителите специалисти  могат да видят безплатно експозиците  на "Медикус, Денто, Галения 2012" след регистрация в Интернет сайта  на Международен панаир Пловдив.   Регистрацията е безплатна, а входната карта важи за цялото време на изложбата. Тя дава достъп и до проявите от съпътстващата програма, която включва 7-и международен конгрес по възстановителна дентална медицина, симпозиуми, курсове и презентации.

 реклама