Световни звезди гостуват в галерия УниКредит Студио

За първи път българската публика има възможност да разгледа портрети на Дейвид Бауи, Жан Рено, Джони Деп и други, направени от международно признатия фотограф Антонин Кратохвил
по статията работи: Теодора Пенева
Световни звезди гостуват в галерия УниКредит Студио
Снимка: UniCredit Bulbank

Артистични черно-бели фотографии на световни знаменитости могат да бъдат видени в галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио от 17 до 30 септември в рамките на Седмицата на фотографията – София фото фест. Автор на изложбата е световноизвестният фотограф Антонин Кратохвил. За първи път българската публика има възможност да разгледа неговите портрети на Дейвид Бауи, Жан Рено, Джони Деп и други. Наред с фотографиите на знаменитостите посетителите ще могат да видят авторска и репортажна фотография на Кратохвил, намерили място в творчеството на майстора на обектива.

Изложбата носи името на втората книга на Антонин Кратохвил – "Инкогнито". За разлика от първата му книга, посветена на катастрофите, бедствията и разрушения в Източна Европа, в тази той насочва обектива към една коренно различна страна на модерното общество - развлекателната индустрия.

Антонин Кратохвил е получил световно признание за своята работа чрез множество награди. Сред тях е Фотограф на годината от Международния център по фотография на Ню Йорк. Списанието American Photo го нарежда сред най-влиятелните фотографи в САЩ.

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио беше открита през януари 2012 г. Изложбата "Инкогнито" е деветата, на която галерията е домакин.

България беше избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио след създаденат в Италия галерия. Мисият на студиото е да представя български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство.

 реклама