Светлана Болдина е новият мениджър "Финанси и контрол" в Нестле България

Експертът е част от компанията от 1998 г. насам. Поста тя поема от Матю Чандлър, който е преназначен във Веве, Швейцария
по статията работи: Теодора Пенева
Светлана Болдина е новият мениджър "Финанси и контрол" в Нестле България
Снимка: Nestle

От 1 май 2013 г. г-жа Светлана Болдина е новият мениджър "Финанси и контрол" в Нестле България. Преди да се присъедини към Нестле България г-жа Болдина заема позицията "Корпоративен финансов контрольор" за Нестле Русия и Евразия от 2008 г. насам.

Светлана Болдина завършва своето образование през 1993 г. като инженер "Телекомуникации и автоматика" в Техническия университет по комуникации и информация в Москва. Тя има и магистърска степен по счетоводство и финанси от Руската академия за икономика.

Г-жа Болдина се присъединява към Нестле през 1998 г. като старши счетоводител, а през 2005 г. поема длъжността главен счетоводител на Нестле Русия в Москва. Там тя натрупва богат опит в управлението на финансите, придобиванията и правните сливания на компанията. През 2008 г. г-жа Светлана Болдина е назначена за Корпоративен финансов ревизор в Нестле Русия и Евразия. На тази позиция тя успешно преструктурира финансовия отдел на дружеството, съобразно новите пазарни реалности.

Г-жа Светлана Болдина поема позицията мениджър "Финанси и контрол" на Нестле България от г-н Матю Чандлър, който е назначен за Корпоративен контрольор за категорията "Генериране на търсенето" в централата на Нестле във Веве, Швейцария.

 реклама