СИБАНК заработи със система Atlantis ERP Financials

Решението включва интеграция с редица вътрешни системи, включително основната банкова система, pay roll системата и др.
по статията работи: Данаил Казаков
СИБАНК заработи със система Atlantis ERP Financials

Българската консултантска компания Балкан Сървисис внедри ERP система за управление на бизнеса в СИБАНК ЕАД. Внедреното решение е фокусирано върху оперативната дейност на банката и има за цел да осигури навременна и детайла информация за всички активности и процеси, нетипични за традиционната банкова система. Проектът обхваща бек офиса на банката и всички операции, извършвани от централното счетоводство: управление на дълготрайни активи, материални запаси, взаимоотношения с доставчици, ДДС, разпределение на разходи и др.

Решението включва интеграция с редица вътрешни системи, включително основната банкова система, pay roll системата и др. Atlantis ERP Financials подобрява значително процесите по създаване на счетоводна информация, включително нейното анализиране и представяне във вид, удобен за вземане на управленски решения. Предоставя се възможност за бързо търсене на документи и справки по много зададени критерии във всички модули, като всички документи и справки от програмата могат да се съхранят и настройват за печат съобразно специфичните предпочитания на екипа на банката.

Софтуерната система е внедрена за изключително кратък срок. А повод за гордост е напълно електронизираният процес по одобрението и подписването на платежни документи, който съответства на зелената идея банката.

 

Проектът затвърждава позициите на Балкан Сървисис като компанията с най-много внедрявания на ERP системи в българския банков сектор. Екипът й има дългогодишен опит при интеграцията с всички типове банкови системи и е участвал в някои от най-сложните проекти по внедряване на бизнес софтуер в български финансови институции.

"Независимо от това, че на практика процесът по осчетоводяване на разходите по бюджетни звена и бизнес сегменти се усложнява, ползите от предоставянето на навременна и детайлна информация, необходима за контрол и вземане на решения, далеч превишават разходите по имплементирането. Внедряването на Atlantis ERP Financials не само улеснява и оптимизира работата на служителите в счетоводния отдел, но води и до подобряване на процесите и ефективността на дирекция "Финанси" и на банката като цяло. Генерирането на информация става за секунди в най различни разрези, което разширява информационната база на мениджмънта и подобрява процесите по взимане на решения. Благодарение на конструктивните и навременни предложения от екипа на Балкан Сървисис, както и на високия им професионализъм, проектът беше реализиран и въведен успешно" - споделя Андриана Андреева – финансов директор в СИБАНК.

"Внедряването на Atlantis ERP Financials е един успешен проект за СИБАНК, който се вписва напълно в параметрите на груповата политика на KBC" – споделя Франк Янсен – CFO и Изпълнителен Директор на СИБАНК.

Повече за Балкан Сървисис

Балкан Сървисис ООД предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management). Ефективните бизнес решения, които внедрява компанията са насочени към цялостна оптимизация на бизнес процесите. Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP – цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView Business Intelligence - решение за Management Reporting, Business Discovery, ad-hoc анализи и Key Business Indicators (KPIs), Microsoft Dynamics CRM – цялостно решение за управление взаимоотношенията с клиенти, IT поддръжка и услуги, изготвяне и управление на Европейски Проекти в сферата на високите технологии. Компанията е лидер при внедряването на ERP системи в банковия сектор у нас, с успешно завършени проекти в Първа Инвестиционна Банка, Райфайзен Банк България, Креди Агрикол България и Румъния и други.

Повече за СИБАНК ЕАД

СИБАНК е динамично развиваща се търговска банка с 19 годишен опит в предлагането на пълната гама от банкови и финансови услуги и продукти както за гражданите, така и за корпоративните клиенти и малките и средни предприятия. Разполага с широко разгъната клонова мрежа в цялата страна и непрекъснато инвестира в обновяването и разширяването й.

От 2007 г. институцията е част от белгийската банково-застрахователна група КВС. Интегрирането й с другата компания на групата в България – ДЗИ, позволява прилагането на иновативен подход в предлагането на нови за българския пазар банково-застрахователни продукти и услуги. СИБАНК притежава пълен банков лиценз. Действа като лицензиран инвестиционен посредник и извършва всички дейности, посочени в Закона за кредитните институции.

 реклама