С Общинска банка пращаме лесно и бързо пари в цял свят

Общинска банка вече предлага бързи и удобни парични преводи чрез MoneyGram
по статията работи: Петя Бързилска
С Общинска банка пращаме лесно и бързо пари в цял свят
Снимка: sxc.hu

Общинска банка вече предлага бързи и удобни парични преводи чрез MoneyGram. Българската финансова институция вече е партньор с международната компания, чрез официалното й представителство за България – ФАКТОР И.Н. АД и предлага за своите клиенти трансфер на финансови средства по цял свят. 

"Разширяваме услугите от портфeйла на Общинска банка и осигуряваме възможност на нашите клиенти бързо и лесно да получават и изпращат пари в цял свят. Ние държим на качествените и сигурни услуги, които предоставяме на клиентите си, затова се доверихме на MoneyGram – надеждна и доказана международна компания. Вярваме, че с новите услуги клиентите ни ще разполагат с удобство и гъвкавост, когато правят банкови операции и парични трансфери”, каза Иванка Попова, Заместник-председател на УС на Общинска банка АД и ресорен "Банкиране на дребно”.

"Радваме се, че Общинска банка е наш партньор в България. Така ще можем да предоставим качествени услуги за бързи и удобни парични преводи на многократно по-голям кръг от хора. Сътрудничеството ни ще бъде от взаимна полза и ще осигурим качествено обслужване на потребителите на Общинска банка”, споделиха председателя на СД на ФАКТОР И.Н. АД, г-жа Ценка Наскова и регионалният мениджър на MoneyGram – г-н Раду Пожога.

По данни  на БНБ  - за първото полугодие на 2012 година паричните преводи от страната към чужбина са били в размер на 152 млн.лв., а трансферите от чужбина към България надхвърлят 310 млн. лв.

Чрез електронната система MoneyGram  могат да се правят експресни преводи, като операцията от изпращането до получаването на парите е не повече от 10 минути. Максимално допустимата сума за превод е 7000 евро. Не са необходими банкова сметка или  банкова карта, а услугата се предлага във всички клонове на Общинска банка.

Допълнителна информация:

MoneyGram е водеща международна компания за трансфер на пари и дава допълнително възможности на потребителите, които не са напълно обслужвани от традиционните финансови институции да изпълнят финансовите си нужди. С MoneyGram лесно и бързо могат да се направят парични преводи в световен мащаб чрез мрежа от 284 000 агенти в 196 държави и територии.

Общинска банка АД е универсална търговска банка, създадена през 1996 г. Банката има дългогодишен опит с профилираното общинско банкиране, но в последно време отделя специално внимание на банкирането на дребно и корпоративното банкиране. Целта й е да бъде клиентски ориентирана банка и доверен партньор на бизнеса и общината, предлагайки най-високи стандарти в сектора. Общинска банка е лицензиран първичен дилър на държавни ценни книжа, инвестиционен посредник за операции с корпоративни ценни книжа и касов изпълнител на бюджети. Банката има мрежа от 87 локации в страната и поддържа кореспондентски отношения с над 250 банки от цял свят.

Фактор И.Н. АД е лицензирана финансова институция, изключителен представител на MoneyGram за България, която предоставя правото на български компании да предлагат на своите клиенти услугите за международни парични преводи.

 реклама