Ръст от 30% в продажбите на смартфони от началото на седмиците на смартфона в Мтел

Поредното предложение на телекома за "умно" устройство на половин цена е HTC Desire C
по статията работи: Петя Бързилска
Ръст от 30% в продажбите на смартфони от началото на седмиците на смартфона в Мтел
Снимка: Mtel

Ръст от 30 процента в продажбите на всички смартфони отчита Мтел от началото на седмиците на смартфона в магазините на телекома. Ръстът е в продажбите на "умни" телефони във всички сегменти, не само при тези с 50 процента намаление от началото на инициативата.

Данните доказват, че Мтел допринася смартфоните да станат достъпни за повече българи. Освен това, инициативата успява като цяло допълнително да повиши интереса към мултифункционалните устройства. По прогнози на телекома още до края на следващата година съотношението в продажбите на смартфони и обиконовени мобилни телефони ще се изравни и всеки втори продаден телефон ще е "умен".

От понеделник Мтел ще предлага с 50 процента отстъпка смартфонa HTC Desire C – поредното устройство на половин цена в рамките на седмиците на смартфона, които приключват в края на ноември. Телефонът ще струва едва 3,90 месечно или 89,90 лева в брой с Mtel Surf&Talk XL. Намалението на смартфона е валидно и с всички тарифни планове Мтел Моби, ако към тях е добавен дейта пакет. За бизнеса смартфонът ще се предлага с тарифни планове Мтел Бизнес и активация на пакет за мобилен интернет SURF NoLimit.

HTC Desire C има 3,5 инчов дисплей и 5 мегапикселова камера. Устройството е с популярната операционна система Андроид. За всички Андроид смартфони Мтел предлага наличен център за приложения (App Center), който предоставя интересно и разнообразно съдържание от безплатни апликации.

 реклама