Рутерът TP-Link TL-WR2543ND - най-бърз в тестовете на 10 безжични модела от списание PC World

Максималната скорост на TL-WR2543ND е 450Mb/s
по статията работи: Петър Чернев
Рутерът TP-Link TL-WR2543ND - най-бърз в тестовете на 10 безжични модела от списание PC World
Снимка: TP-Link

Рутерът TP-Link TL-WR2543ND е определен като най-бърз модел в сравнителните тестове на десет безжични рутера от поколението 2011 – 2012 г. на списание PC World. Тестовете обхващат модели, работещи на честота 2.4GHz и насочени към домашни потребители, малки и средни фирми. Моделът на компанията TP-Link, който се предлага у нас от българската компания Lancom Bulgaria, демонстрира особено добра производителност при тестовете в реални условия, в жилище с множество леки преградни стени.

TL-WR2543ND представлява 2-лентов рутер, който работи в честоти 2,4 GHz и 5 GHz. Моделът поддържа стандартите за безжичен пренос на данни 802.11a/b/g/n. Той позволява да се предават до три потока данни на всеки обхват и разполага с три демонтиращи се, лесно заменяеми антени. Рутерът има USB порт, за свързване на скенер, принтер или на външен харддиск, чрез който може лесно да се споделя в мрежата разнообразно съдържание. Сред екстрите на устройството са още поддръжка на UPnP/DLNA медиен сървър, както и вграден 4-портов гигабитов LAN комутатор.

Максималната скорост на TL-WR2543ND е 450Mb/s – най-високата за всички модели, участвали в тестовете. Моделът гарантира много високи обхват и скорост на честота 5 GHz. При честота 2,4 GHz тези показатели също са добри. Особено добра е производителността на рутера на по-голямо разстояние. Високата скорост го прави подходящ както за работа, така и за игри в мрежа, споделяне на мултимедийно съдържание и други дейности в дома или офиса.

 реклама