Решения на МОСВ и "Веолия Енвиронман България" са победители в конкурса "ИТ проект на 2013 г."

За шести пореден път Банка ДСК подкрепя конкурса "ИТ проект на годината", организиран от вестник Computerworld България, част от водещия технологичен издател ICT Media
по статията работи: Данаил Казаков
Решения на МОСВ и "Веолия Енвиронман България" са победители в конкурса "ИТ проект на 2013 г."

Първа награда в категория "Администрация" на конкурса "ИТ проект на 2013 г." грабна проектът "Разработване и внедряване на единна информационна система за защитените зони от екологична мрежа Натура 2000" на Министерство на околната среда и водите, а отличник в категория "Корпоративен сектор" е проектът "Автоматизирано управление на клиентски риск, поведение и клиентски стратегии във водни компании и ютилити сектор" на "Веолия Енвиронман България", търговски отдел на "Софийска вода" АД. Г-н Юрий Генов, ръководител на Управление "Развитие и внедряване на ИТ системи" в Банка ДСК, връчи и двете награди.

Г-жа Моника Димитрова-Бийчър, ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Административен капацитет", връчи отличие на класиралия се на първо място ИТ проект на 2013 г. в категорията "Администрация", а г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, награди победителя в категорията "Корпоративен сектор".

Първенците в двете категории на конкурса "ИТ проект на годината" за 2013 г. бяха оповестени на официална церемония на 19 февруари в столичния "София Хотел Балкан".

Подгласници на победителя в категория "Администрация" са проектите "Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав – първа фаза" на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и "Разработване и внедряване на електронен регистър за обезпечаване на дейността по административното сътрудничество с държавите-членки на ЕС при събиране на публични вземания – информационна система взаимна помощ при събиране" на Национална агенция за приходите.

Управителят на ICT Media Недялка Йоловска връчи специална награда за особен принос за развитие на електронните услуги в администрацията за проекта "Технологично интегриране на Електронната съобщителна мрежа и Националната мрежа на държавната администрация" на Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

В челната тройка в категория "Корпоративен сектор" бяха номирани и проектите "Изграждане на ИТ корпоративна архитектура на основата на облачни технологии" на "Приста ойл груп" ЕАД и "ДЗИ ОНЛАЙН – електронен портал на ДЗИ" на "ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД.

През 2013 г. в инициативата се включиха общо 24 ИТ проекта, 13 от които бяха реализирани в администрацията и 11 – в частния сектор.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса "ИТ проект на годината" се провежда за десета година от вестник Computerworld България, част от ICT Media. Банка ДСК подкрепя инициативата за шести пореден път. Като "Най-добра интернет банка в България за 2013 г.", отличена от авторитетното нюйоркско списание Global Finance, Банка ДСК постоянно развива своите услуги в областта на информационните и комуникационни технологии.

Целите на конкурса са да бъдат откроени най-значимите ИТ проекти през изминалата 2013 г., да бъде популяризиран опитът в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации, както и да се разпространи информация за мащабите на използване на ИТ у нас и ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции.

Подробности за участвалите ИТ проекти и реализиралите ги организации ще откриете на адрес http://computerworld.bg/itproject:thisyear/.

За Computerworld България:

Computerworld е водещото и най-влиятелно седмично издание в страната в областта на информационните и комуникационни технологии (ИКТ). Читатели на вестника са ИТ ръководствата на големи и средни организации от публичния и частния сектор, собственици и управители на ИТ компании, професионалисти, маркетинг специалисти и консултанти. Computerworld България подготвя уникалната класация на ИКТ компаниите, работещи на българския пазар - ИКТ Топ 100 и класация на водещите ИКТ работодатели в рамките на съвместния проект на ICT Media и JobTiger – ТОП ИКТ Работодател.

За ICT Media:

ICT Media, правоприемник на IDG България, е водещият издател в областта на информационните и комуникационни технологии в България, утвърдил се на пазара от 1990 г. насам. Днес ICT Media е притежател на изключителните лицeнзионни права за търговските марки на International Data Group Communications Inc. (IDG) на територията на България. ICT Media има три основни направления - форуми и конференции, издателска дейност и онлайн дейности.

За Банка ДСК:

Банка ДСК е абсолютен лидер в банкирането на дребно и безспорно най-популярната банка в България с над 60-годишни традиции. Насочена също и към развитието на бизнеса на корпоративните клиенти и финансиране на малкия и среден бизнес, Банка ДСК се налага и в тези сегменти като търсен и предпочитан партньор. Тя разполага с най-голямата клонова мрежа в страната и предлага пълна гама от банкови продукти и услуги. Тази година банката бе отличена с престижната международна награда в сферата на качеството и управлението - "Най-добра компания", както и "Най-добра интернет банка в България за 2013 г." на авторитетното нюйоркско списание Global Finance. Лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги у нас, Банка ДСК умело съчетава добри традиции с постоянно обновление, включително и в областта на информационните и комуникационни технологии.

 реклама