Раздават статуетки на млади дизайнери във Варна

За първи път ще бъдат раздадени наградите за мода Varna Free Fashion Award
по статията работи: biznews.bg
Раздават статуетки на млади дизайнери във Варна

За първи път във Варна ще бъдат раздадени наградите за мода Varna Free Fashion Awards. С тях ежегодно ще бъдат отличени не утвърдени и известни творци, а млади дизайнери, постигнали високи резултати в работата си. Отличията Varna Free Fashion Awards са насочени към студенти, които изучават специалност "Мода и мениджмънт в модата" във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър".

Статуетки ще бъдат раздадени в категориите Дебют, Авангардно-експериментална мода и Креативност. Експертно жури, в което влизат модни журналисти и редактори, фотографи, преподаватели по мода, популярни действащи дизайнери, собственици на бутици, модни къщи, хореографи, президенти на модни агенции, топ модели и др., ще се произнесе обективно за резултатите. Всички призьори, освен статуетки, грамоти и предметни награди, ще получат и право на участие в престоящото издание на Sofia Fashion Week.

Автор на логото на Varna Free Fashion Awards е Георги Георгиев. Наградите се учредяват по идея на преподавателката по "История на модата" във ВСУ Албена Свещарова и светския журналист Емо Ялъмов. Целта на наградите е да се насърчат и подкрепят младите дизайнери в началото на техните кариери, да се популяризира дейността им и да им се проправи път към големите модни подиуми в страната и чужбина.

Събитието ще се проведе в две части. На 6 февруари ще са дефилетата, където журито ще постави своите оценки, а на 27 февруари и самата церемония по награждаване на победителите. Тогава ще бъде отбелязана и втората годишнина на рубриката на БНТ2 и БНТ Свят от Варна "На светска вълна" с Емо Ялъмов.

 реклама