РБИ отново спечели награди от EMEA Финанс. Райфайзенбанк (България) с приз “Най-добра инвестиционна банка”

Награди “Най-добра банка” в Австрия, и Босна и Херцеговина
по статията работи: Данаил Казаков
РБИ отново спечели награди от EMEA Финанс. Райфайзенбанк (България) с приз “Най-добра инвестиционна банка”
Снимка: Райфайзенбанк

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) отново бе отличена с наградата "Най-добра банка в Австрия” от финансовото издание EMEA Финанс. Наградата бе връчена официално по време на церемонията "Европейски банкови награди 2013”, състояла се във Варшава миналата седмица.

Райфайзенбанк (България) спечели приза в категорията "Най-добра инвестиционна банка” в страната. Райфайзен Босна и Херцеговина спечели титлата "Най-добра банка” в страната, а дружествата в Румъния и Русия бяха определени за "Най-добра чуждестранна банка” на съответните пазари.

"Наградите са доказателство, че ангажиментът ни в региона, дори в трудни времена като настоящите, е признат и възнаграден. Нашите клиенти оценяват специално изработените за тях финансови решения и знаят, че могат да разчитат на нас като истински партньор” , каза Карл Севелда, главен изпълнителен директор на РБИ.

EMEA Финанс е двумесечно издание, отразяващо водещи финансови събития, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия в Европа, Близкия Изток и Африка -регионът на ЕМЕА. Списанието, с централа в Лондон, има над 25 000 читатели, а уеб сайтът му (www.emeafinance.com) и седмичното издание eNews достигат до над 100 000 професионалисти в региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща търговска и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. В ЦИЕ, РБИ управлява широка мрежа от дъщерни банки, лизингови компании и многобройни доставчици на специализирани финансови услуги на 15 пазара.

РБИ е единствената австрийска банка с присъствие както в световните финансови центрове, така и в Азия, която е другият географски фокус на групата.

Повече от 58 000 служители обслужват близо 14.6 милиона клиенти чрез повече от 3000 офиса, като повечето от тях са в Централна и Източна Европа.

РБИ е собственост на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), която индиректно притежава около 60.7% от капитала на банката. Останалата част се търгува свободно на Виенската фондова борса. РЦБ е централната институция на Австрийската банкова група Райфайзен – най-голямата банкова група в страната, която оперира като главен офис за цялата Група РЦБ, включваща и РБИ.

 реклама