Първа инвестиционна банка внедри модерно технологично решение

Миграцията към Oracle Exadata гарантира на банката три пъти по-бързо обработване на данните от всички трансакции в края на всеки работен ден
по статията работи: Елица Елефтерова
Първа инвестиционна банка внедри модерно технологично решение
Снимка: Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) внедри модерно технологично решение - Oracle Exadata Database Machine, за да предложи нови банкови услуги и да оптимизира дейностите по управление на заемите и обслужването на клиентите.

Миграцията към Oracle Exadata гарантира на банката три пъти по-бързо обработване на данните от всички трансакции в края на всеки работен ден. Проектът беше представен по време на Oracle Extreme Performance Engineered Systems Day, който се състоя на 12 март 2013 г. в гр. София.

Внедряването на решението доведе до консолидация на сървъри, намаляване на разходите за инфраструктура, подобрена система за поддръжка, както и ускоряване на ИТ процесите.

"Като най-технологичната банка в България отново предлагаме най-добрите ИТ решения в услуга на нашите клиенти”, каза Светослав Молдовански, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Fibank (Първа инвестиционна банка).

"Реализираният проект в Първа инвестиционна банка е още едно потвърждение за изключителната производителност, която Oracle Exadata предоставя на финансовата индустрия”, каза Клод Коларо, управляващ директор на Оракъл България.

За внедряването на Oracle Exadata Fibank избра фирма BFS, експерт в доставянето на услуги по внедряване на финансово информационен софтуер от край до край и създаване на персонализирани банкови приложения, работещи в Oracle среда. 

 реклама