Пуснаха първите smart LED крушки на българския пазар

Спестяват до 90% от консумацията на електроенергия
по статията работи: Данаил Казаков
Пуснаха първите smart LED крушки на българския пазар

REALUX пусна първите "умни” електрически крушки на българския пазар, които се управляват от разстояние чрез мобилния телефон или с дистанционно устройство. Те са светодиодни (LED) и спестяват до 90% от консумираната електроенергия в сравнение с обикновената крушка с нажежаема жичка.

Smart крушките се предлагат в два варианта: в комплект с дистанционно, което управлява лампата от разстояние, и в комплект с интернет модем, който позволява на мобилните устройства (телефони, таблети) да контролират осветлението. При втория вариант се сваля безплатно приложение от www.realux.bg.

За разлика от обикновените LED крушки, които светят или с топла, или със студена светлина, новият smart модел променя цветната си температура. Така сами решавате в кой момент какъв тип осветление да използвате. Също така силата на светлинния поток се регулира (т.нар. димиране) и ако предпочитате по-приглушена светлина, спестявате допълнително от разхода за електроенергия.

"Умните" крушки, които се предлагат на българския пазар, са от 6 W и от 9 W и имат 2 години гаранция. Цената на 6-ватова smart LED крушка е 28 лв. Едно дистанционно устройство управлява до 4 различни осветителни кръга и е на цена от 15 лв.

LED лампите имат гарантиран живот от 30 000 часа, което е близо 30 пъти повече от обикновената крушка и 3 пъти повече от луминесцентните лампи. Ефективността им също е по-голяма с около 10 пъти – могат да осветят цяла къща с енергията, която иначе е необходима за една стая. Инвестицията в този тип осветление се възвръща в рамките на 1-2 години.

"Смарт крушките ще станат новата мода в осветлението при домакинствата”, очакват от българската марка REALUX, първите, които пускат подобен продукт у нас.

REALUX е българска марка за енергоспестяващо и LED осветление. На родния пазар е от 18 години, а от 4 години се предлага и на пазарите в Германия, Румъния, Украйна, Гърция и други страни. REALUX са единствените, които тестват в България всеки един свой продукт без изключение. Марката притежава т.нар. RoHS сертификат (съгласно директива на ЕС).

 реклама