Промени в Управителния съвет на СИБАНК

Светла Георгиева е Изпълнителен директор Риск на КВС Груп за България
по статията работи: Данаил Казаков
Промени в Управителния съвет на СИБАНК

От 1 януари 2014 г. настъпват промени в структурата и състава на Управителния съвет на СИБАНК. Към ръководството на банката като изпълнителен директор Риск се присъединява Светла Георгиева, досегашен заместник-директор на дирекция "Управление на кредити" в СИБАНК. Александър Димитров, изпълнителен директор "Банкиране на дребно и дистрибуционни канали", напуска банката и поема нови професионални предизвикателства. Неговите функции в УС се поемат от Кристоф Де Мил, досегашен изпълнителен директор, отговарящ за МСП банкирането. Ресорът МСП се поема съответно от Франк Янсен, който продължава да бъде и изпълнителен директор "Финанси" на СИБАНК.

Визитка:

Светла Георгиева е Изпълнителен директор Риск на КВС Груп за България, член на УС и изпълнителен директор на СИБАНК ЕАД от 6-ти януари 2014 год.

От октомври 2008 година е част от екипа на СИБАНК, като последователно заема позициите: Ръководител управление "Кредитен риск на физически лица" и Заместник-директор, дирекция "Управление на кредитите".

Преди СИБАНК ЕАД г-жа Георгиева заема различни ръководни позиции в Citibank N.A., и ING Bank N.V.

Светла Георгиева завършва INSEAD Inter-Alpha Banking Programme (2013), City University, Seattle, DCL (2004 – 2006) и има квалификационна степен MBA по Финанси, преди това е магистър по промишлена електроника на Московский энергетический институт (1985 – 1991), притежава и следдипломна кавалификация от Университета за национално и световно стопанство по Международни икономически отношения и международно право (1992 – 1993) и University of Delaware / FLAG Consortium in Sofia (2001 –2002).

Владее свободно английски и руски език.

 реклама