Пролетните Дни на доброволчеството започнаха със слънце и настроение  3

Тези Пролетни Дни на доброволчеството са свързани с подготовката на Нощта на музеите
по статията работи: Петър Чернев

В 10.00 часа на 19 май представители на Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), Американската Търговска Камара (AmCham) и Посолството на САЩ в България откриха Деветото издание на Дните на доброволчеството, на поляната до Музея "Земята и хората" в София.

Г-жа Сюзън Сатън - заместник-посланик на САЩ в България, г-жа Ирина Бачева - ПР на Американска Търговска Камара, и г-жа Елица Баракова - изпълнителен директор на ФПББ поздравиха отговорните компании и техните служители.

След седмица проливни дъждове, днес слънцето изгря за доброволците в десет населени места: Варна, Габрово, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, Трявна, с. Скравена, с. Дрен, с. Богров.

23 фирми и над 600 от техните служители решиха да отработят съботата по различен начин – в полза на обществото. Освен че подкрепят желанието на своите служители да бъдат доброволци, фирмите купуват необходимите материали – бои, ръкавици, разсад и др.

Тези Пролетни Дни на доброволчеството са свързани с подготовката на Нощта на музеите. Общо 8 музея (2 в Пловдив и 6 в София) поканиха доброволци да се включат в почистване, освежаване, облагородяване на площи, раздаване на листовки в деня, предхождащ Нощта на музеите.

Освен в музеите, доброволците ще работят в 20 нестопански организации - ще облагородяват градската среда, ще помагат в дневни центрове за деца и млади хора с увреждания. Всеки домакин определи от каква помощ има нужда и доброволците можеха да изберат от Доброволческия КАТАЛОГ къде да помогнат.

За пета поредна година Фондация "Помощ за благотворителността в България" организира в партньорство с Американската Търговска Камара пролетен Ден на Доброволчеството. Инициативата е специално предназначена за фирми и техните служители.

 реклама