ПроКредит Банк с единствена по рода си стипендиантска програма в банковия сектор

В момента тече подборът за четвъртия випуск от Програмата „Млад банкер", който ще стартира в началото на 2012
по статията работи: Нели Минчева

"Млад банкер" е името на единствената по рода си стипендиантска програма за обучение на професионалисти в банковия сектор. ПроКредит Банк организира Програмата за обучение по банково дело и финанси за всички желаещи да придобият квалификационни умения и допълнителни знания и да се запознаят отблизо с възможностите за професионално развитие, които дава финансовата институция.

"Млад банкер" е насочена към завършили студенти или кандидати с трудов опит извън банковата сфера, които имат желание да продължат да се развиват като банкови специалисти. Програмата представлява шестмесечен въвеждащ курс, който се провежда в централата на ПроКредит Банк в София.

Освен математика и счетоводство, обучението обхваща и курсове като комуникация, аналитично мислене, и всички свързани с банковото дело дисциплини. Курсът включва теоретични занятия и практическо обучение в клоновете на банката в страната.

На избраните кандидати ПроКредит Банк отпуска стипендия за период от шест месеца. Размерът на стипендията може да се адаптира за кандидати с трудов опит. Целта на Програмата "Млад банкер" е след успешно завършване на шестмесечния курс на участниците да бъде предложена работа в клоновата мрежа на банката.

От 14 записали се за участие стипендианти в първия завършил випуск на Програмата, 10 вече работят в ПроКредит Банк. Вторият випуск от 21 стипендианти от цялата страна, които се обучават в ПроКредит Банк, се очаква да приключи в края на годината.

В момента тече подборът за четвъртия випуск от Програмата "Млад банкер", който се очаква да стартира в началото на 2012 г. Желаещите да се обучават в Програмата "Млад банкер" могат да го направят като попълнят он-лайн формата за кандидатстване в раздел "Кариери" на интернет страницата на ПроКредитБанк и изпратят мотивационно писмо.

ПроКредит Банк (България) е част от международна група от 21 целево-ориентирани финансови институции, чиято дейност е насочена към развиващите се страни и икономиките в преход в три региона на света: Източна Европа, Латинска Америка и Африка. ПроКредит Банк (България) е основана през октомври 2001 г. и предлага банкови продукти и услуги на малки и средни предприятия, големи компании и физически лица. За разлика от останалите банки, ПроКредит Банк не развива приоритетно потребителски кредити. Вместо това, ние се концентрираме върху отговорното банкиране чрез изграждане на спестовна култура сред нашите клиенти.

 реклама