Приходите на Continental за първите шест месеца на годината надминаха 16.5 милиарда евро

От компанията очакват продажбите за 2013 г. да достигнат 34 милиарда евро
по статията работи: Петя Бързилска
Приходите на Continental за първите шест месеца на годината надминаха 16.5 милиарда евро
Снимка: sxc.hu

Continental, един от водещите доставчици на технологии за автомобилната индустрия, обяви, че продажбите на компанията за първите шест месеца на 2013 г. надминаха 16.5 милиарда евро. От фирмата очакват продажбите за 2013 г. да достигнат 34 милиарда евро, въпреки че не предвиждат значимо подобрение при автомобилната индустрия в Европа.

През първите шест месеца от годината консолидираните продажби се повишават с 0.4% до повече от 16.5 милиарда евро като печалбата преди данъци и такси (EBIT) достигна 1.6 милиарда евро – марж на печалбата от 9.8%.

За първите шест месеца на 2013 г., подразделението за гуми (Rubber Group) запази представянето си от същия период на 2012 г. с продажби от повече от 6.5 милиарда евро и марж от 16.3%.

Според ръководството на Continental, спадът на цените на естествена и изкуствена гума ще допринесе с 300 милиона евро за положителния резултат на подразделението на Continental за гуми, въпреки че пазара за подмяна на гуми в Европа се развива неустойчиво. Останалите подразделения за автомобилни технологии на Continental ще покажат устойчив ръст и през настоящата година.

В същия период, разходите за изследвания и развойна дейност достигнаха 987 милиона евро или около 6% от продажбите, сравнено с 5.5% от продажите за 2012 г. През същия период, Continental обяви инвестиции от над 100 милиона евро в Централна и Източна Европа за увеличаване на капацитета на производство на гуми.

Според д-р Елмар Дегенхарт, председател на изпълнителния съвет на Continental, добрите резултати на компанията се дължат особено на положителното представяне в Европа. Според д-р Дегенхарт: "Нашите инвестиции в развойна дейност са на високо ниво. Това показва, че особено в условията на предизвикателна икономическа среда, ние продължаваме да засилваме възможностите на компанията да посрещне бъдещите нужди на автомобилната индустрия.”

Към края на юни, 2013 г. Continental разполага с 174 713 служители. Това представлява увеличение с над 5 000 служители, сравнено с края на 2012 г.

В Европа най-важният пазар за подразделението за гуми на Continental, търсенето се подобрява през второто тримесечие на годината, но от компанията не очакват устойчивото му подобрение в региона през втората половина на годината. От компанията ревизират прогнозите си за растеж на пазара на гуми в Европа, като смятат, че в в най- добрия случай той ще достигне 1%

 реклама