Презентация на полски хранителни продукти във Варна

Полша е петият производител на хранителни стоки в Европейския съюз
по статията работи: Нели Минчева
Презентация на полски хранителни продукти във Варна
Снимка: sxc.hu

На 14 ноември т.г. Отделът за Промоция на Търговията и Инвестициите към Посолството на Република Полша в София организира във Варна, в зала "Дали” в Хотел Голдън Тюлип семинар и представяне на полски хранителни стоки.

Организираната във Варна проява е насочена към дистрибуторите на хранителни продукти от района на българското крайбрежие, както и към представители на туристическия бранш – хотели и ресторанти. По време на семинара е предвидено представяне на полската оферта на хранителни стоки, дегустация, както и възможност за индивидуални разговори.

По време на семинара ще бъдат представени полски фирми производители на месо и месни продукти, млечни продукти, риби и морски дарове, плодове и зеленчуци, готови хранителни продукти, шоколадови изделия и др. Ще бъде също представена оферта на български вносители на полски хранителни продукти.

Хранителните продукти спадат към групи стоки с голям потенциал за увеличаване търговията между България и Полша. Вносът на хранителните стоки от Полша за българския пазар нарасна през миналата година с 24 %, което означава, че българските потребители харесват полските продукти, които се отличават с добро качество на конкурентна цена.

Трябва също да се отбележи, че Полша е петият производител на хранителни стоки в Европейския съюз, а през 2010 г. на задгранични пазари бяха доставени полски хранителни продукти на стойност около 13 млрд. евро.

Допълнително в България, по време на летния сезон се отваря значителен пазар за хранителни продукти свързани с туризма. Всяка година нараства броят на туристите, пристигащи на брега на Черно море. Нараства също броят на туристите от Полша. В тази връзка представянето на полските хранителни продукти в тази част на България ще представлява интерес.

За допълнителна информация можете да се свържете с г-н Марчин Миколайчик, II Секретар на ОПТИ, на тел. 00359 2 869 11 25 или 869 11 50, e-mail: sofia@trade.gov.pl, trade@pl-bg.info.

 реклама