През 2014 г. смарт телевизорите Samsung стават по-лесни и удобни за ползване

Гласовото въздействие се разширява и покрива общо 23 страни по света, добавена е функцията "пръстови жестове" за управление и по-удобно ползване
по статията работи: Данаил Казаков
През 2014 г. смарт телевизорите Samsung стават по-лесни и удобни за ползване

Samsung Electronics представи своя по-удобен за ползване модел смарт телевизор за 2014 г. на изложението за потребителска техника CES 2014, което се проведе от 7 до 10 януари 2014 г. в Лас Вегас.

Услугата за гласово управление на Samsung, която разпознава различни езици, в момента е достъпна в 11 страни. През 2014 г. услугата ще обхване още 12 пазара и ще бъде достъпна в общо 23 страни по света. Освен това Samsung направи услугата по-удобна за ползване, като обръща по-голямо внимание на по-често употребяваните функционалности и начина на ползване от потребителите.

"Моделите смарт телевизори на Samsung за 2014 г. ще предоставят значително подобрено гласово и жестово управление, което ще позволи на потребителите да се насладят по по-интуитивен начин на нашите смарт телевизори,” каза Кюнгшик Лий, старши вицепрезидент Service Strategy Team към отдел Visual Display Business на Samsung Electronics. "Ще продължаваме да разработваме съдържание, интегриращо глас и жестово разпознаване за допълнително удобство.”

С модела смарт телевизор за 2014 г. откриването на съдържание е по-лесно от всякога. Потребителите вече могат да сменят канала с една стъпка – само с изричане на номера на канала. Дори могат да отворят уеб страница или приложение, като ползват бързи бутони. Моделите от 2013 г. например изискват две команди за смяна на канала: "Смяна на канала” и "Номер на канала”.

Функцията за гласово търсене също е по-удобна за използване, като позволява на потребителите да виждат резултатите от търсене на съдържание на едно място.

Освен това при гласово търсене на ежедневна информация, докато потребителят гледа телевизия, като например информация за времето, акциите или спорта, се появява изскачащ прозорец в дъното на страницата, който показва търсените резултати. Потребителите може да се прехвърлят в приложението и да видят информацията, като щракнат върху прозореца.

Освен чрез гласовото управление жестовият контрол на смарт телевизорите през 2014 г. е подобрен чрез добавката на функцията за "пръстови жестове" – едно значително подобрение на жестовия контрол.

Благодарение на "пръстовите жестове" потребителите ще могат да сменят канала, да контролират звука, да търсят и избират какво искат да гледат само с пръсти. Те дори ще могат да се връщат на предишния екран и да спрат видео картината, като движат пръста си обратно на часовниковата стрелка – един много по-интуитивен начин за управление на телевизора.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама