През 2011 г. оборотът на Maxima България се увеличи със 7,3%

Отвориха врати 11 нови магазина Т МАRКЕТ от различни формати, както в София, така и в други големи градове
по статията работи: Нели Минчева
През 2011 г. оборотът на Maxima България се увеличи със 7,3%
Снимка: Максима България

"През изминалата година ситуацията на пазара за бързооборотни стоки в България беше нелека. Въпреки това ние успяхме да постигнем добри резултати – отвориха врати 11 нови магазина Т МАRКЕТ от различни формати, както в София, така и в други големи градове, компанията откри собствен логистичен център, започна работата си цех за собствено производство на салати и кулинария. Инвестицията, която беше направена в страната възлиза на 5.4 млн. евро, а създадените нови работни места са повече от 250", казва генералният директор на MAXIMA България г-н Вигинтас Шапокас.

Като резултат от дейността си през изминалата година Т МАRКЕТ отчита 7.3% ръст на оборота или 62 млн. евро, като голяма част от този ръст на първо място се дължи на новооткритите обекти на Компанията.

Плановете на Компанията за тази година са да продължи развитието си и разширяването на веригата «Т-МАRКЕТ» в България, като бъдат открити нови 14 магазина, като се разшири производството на собствената продукция, да се отвори цех за месо, което ще допринесе за създаването на нови работни места, а за клиентите на веригата това ще донесе повече възможности за пазаруване и предлагане на качествени стоки.

Като сравнение, през 2011 година консолидираният оборот на MAXIMA GRUPĖ, UAB, собственик на веригите Т МАRКЕТ у нас, в сравнение с 2010 година, се увеличи с 6,5 % и достигна 2,250 млрд. евро без ДДС. Оборотите на компанията от групата се увеличиха във всички страни, като най-забележимо това се случи в Естония – 13,3%, в Латвия – 6.6%, в Литва – 5.0%. През анализирания период компаниите от MAXIMA GRUPĖ са инвестирали 63 млрд. евро в поддръжка и развитие на бизнеса.

"Максима България” ЕООД е част от литовската компания MAXIMA GRUPE, UAB, която навлезе на българския пазар през 2005 г., откривайки първия магазин «Т-МАRКЕТ». До 2011 г. бяха отворени 41 супермаркета «Т-МАRКЕТ» и «Т-МАRКЕТ» Express в градовете София, Пловдив, Асеновград, Костенец, Велико Търново, Враца, Лом, Монтана, Самоков, Перник, Разград, Плевен. В компанията работят над 1100 души. Магазините от веригата са разположени близо до дома или работното място на хората, които могат да правят своите ежедневни покупки лесно, удобно и бързо.

MAXIMA GRUPĖ, UAB – регистрирана през 2007 г.  контролираща функция собственик на компании за търговия с бързооборотни стоки в Литва, Латвия, Естония и България, обединяваща  463 търговски центрове MAXIMA X, MAXIMA XX, MAXIMA XXX, «Т-МАRКЕТ», «Т-МАRКЕТ» EXPRESS, в Литва –221 в Латвия – 136, в Естония – 65, в България – 41. Във всички изброени страни работят повече от 27.5 хил. служители.

 реклама