Пощенска банка отпуска кредити за микро, малки и средни предприятия с по-ниски лихви и по-ниска стойност на обезпечение

Освен микро, малки и средни предприятия, за кредити от този тип, ще могат да кандидатстват юридически лица, еднолични търговци и лица със свободни професии с официален годишен оборот до 2 млн. лв
по статията работи: Данаил Казаков
Пощенска банка отпуска кредити за микро, малки и средни предприятия с по-ниски лихви и по-ниска стойност на обезпечение
Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка (www.postbank.bg) подписа споразумение за 10 млн. лева за нова гаранционна схема за кредити за микро, малки и средни предприятия с Националния гаранционен фонд към Българската банка за развитие. В рамките на споразумението, кредитите ще бъдат с по-ниска стойност на обезпечение и ще се отпускат при по-ниски лихвени нива от стандартните за банката.

Четири са типовете финансиране, което Пощенска банка ще предложи - оборотни кредити на вноски, инвестиционни кредити на вноски, кредитни линии и овърдрафти. Освен микро, малки и средни предприятия, за кредити от този тип, ще могат да кандидатстват юридически лица, еднолични търговци и лица със свободни професии с официален годишен оборот  до 2 млн. лв. Всички видове кредитиране се предлагат без такса за управление и ангажимент. Чрез схемата ще се финансират и проекти по оперативните програми на ЕС.

"Като водеща финансова институция, Пощенска банка приема за свое задължение да подпомага бизнес средата в страната. С новата гаранционна схема нашата банка ще предостави финансиране на компании, които искат да се развиват, да създават нови работни места и да допринасят за една ефективно работеща икономика", каза Ангел Матеев , началник управление Банкиране малък бизнес в Пощенска банка.

Кредитите, които Пощенска банка предлага като част от споразумението с Националния гаранционен фонд към Българската банка за развитие, ще се предлагат до 30 юни 2016 г.

Пощенска банка с правно име "Юробанк България" АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк Груп е европейска банкова организация с общи активи от €80,1 млрд. евро (към 30.09.2013 г.), 20 000 служители и мрежа от над 1 100 клона в Гърция и 7 други държави. Отдадените и опитни служителите на групата предоставят специализирани услуги във всички страни, в които банковата институция е представена, подкрепяйки усилията на клиентите за успешно посрещане на финансовите предизвикателства.

Юробанк Груп има стратегически позиции в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България, Румъния и Сърбия, предлага услуги за управление на активи в Кипър, Люксембург и присъства също в Лондон и Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

 реклама