Пощенска банка в подкрепа на общините, бизнеса и зелените инициативи в „Кмет на годината” 2014

Банката е носител на отличието „Най-зелена финансова институция в България“
по статията работи: Мария Стоянова
Пощенска банка в подкрепа на общините, бизнеса и зелените инициативи в „Кмет на годината” 2014
Снимка: Пощенска банка

Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Пощенска банка, връчи награда на кмета на град Ловеч Минчо Казанджиев в категория "Опазване на околната среда", в тазгодишното издание на конкурса "Кмет на годината”. Церемонията по връчването на наградите се състоя на 11 ноември в НДК, където на място присъстваха председателят на Народното събрание, Цецка Цачева, министри, кметове, експерти от държавни институции, представители на бизнеса и медиите.

"За мен е удоволствие да връча наградата именно в категория "Опазване на околната среда” защото зелените инициативи са ключов елемент в политиката ни за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност, с които сме изключително горди. Като важен партньор на много общини пътувам из цялата страна и виждам с радост резултатите от усилията им за опазване на околната среда, изградени по европейски стандарти. Удоволствие е да наградя най-добрите практики и да пожелая да използваме знанията и опита си, за да работим с грижа за природата, която завещаваме на нашите деца" каза г-н Димитър Шумаров при връчването на наградата на кмета на град Ловеч, победител в категорията "Опазване на околната среда”.

Церемонията по връчването на наградите "Кмет на годината” 2014 беше съпътствана от конференцията "Перспективи за растеж на българските общини", разделена в три панела - "Българските общини в ЕС", "Гласът на бизнеса" и "Иновации в градската мобилност". На форума министри и представители на Европейската комисия очертаха новите възможности за еврофинансиране на общините в програмния период 2014- 2020г. Водещи експерти представиха различни иновации и проекти в сферата на инфраструктурата, комуникациите, околната и градска среда.

Ангел Матеев, началник управление "Банкиране малък бизнес" в Пощенска банка, представи партньорските инициативи на банката в подкрепа на общините и бизнеса по региони. Основен акцент в презентацията на банката беше поставен върху програми и дейности за опазване на околната среда, придържайки се към политика на екологична отговорност в ежедневната си работа.

Пощенска банка е носител на отличието "Най-зелена финансова институция в България", присъдена от b2b media и продължава да развива своята дейност в посока налагане на природосъобразни бизнес практики.

 реклама