Последното поколение домакински уреди от LG На CES 2014 разговаря с потребителите чрез мобилен месинджър

LG позволява на потребителите да използват популярния LINE Messaging App, за да комуникират с „интелигентните” домакински уреди, използвайки разговорна реч
по статията работи: Данаил Казаков
Последното поколение домакински уреди от LG На CES 2014 разговаря с потребителите чрез мобилен месинджър

LG представи следващото си поколение от технологии и нововъведения, които използват т.нар. NLP – технология, използваща разговорна реч, която позволява на потребителите да комуникират, контролират, следят и споделят впечатления с домакинските уреди LG посредством популярния мобилен месинджър "LINE” и услугата на LG HomeChatTM.

С HomeChatTM не се губи време за изучаване на продуктите, защото тя е проектирана да се използва заедно с един от най-популярните мобилни месинджъри, LINE, което е и безплатно. С над 310 милиона потребители по целия свят, LINE е налично за всички големи платформи за смартфони - Android, iPhone, Windows Phone, BlackBerry and Nokia Asha, както и за персонални компютри и лаптопи с Windows и Mac OS X. С Homechat няма нужда да се научават нови команди, няма нужда и от ново дистанционно на масата. Всичко, от което хората се нуждаят, за да се свързват с техните "умни” домакински уреди LG, е в техния телефон или компютър.

"Винаги водещи в иновациите, в LG се стремим постоянно да въвеждаме нови технологии, вдъхновени от пълноценното им внедряване в ежедневието на потребителите”, каза Сеонг-жин Жо, президент и СЕО на LG Electronics Home Appliance Company. "Въодушевени сме от възможността да демонстрираме по време на CES нашите "умни” домакински уреди с най-новите и интелигентни възможности за комуникация”.

Собствениците на "умни” домакински уреди през 2014 ще могат да контролират всички от тях, които са съвместими, използвайки HomeChat – толкова удобно, както никога досега. Ако просто изпратите SMS "Отивам на почивка” чрез HomeChat, ще получите обратно съобщение "Да премина ли в режим "Ваканция”?, на което, ако отговорите положително, ще превключи хладилника в енергоспестяващ режим; ще програмира автоматичната прахосмукачка да чисти пода в 9,00 всяка сутрин и ще нагласи пералнята да изпере в деня, преди да се върнете обратно. Първоначално тази функция ще бъде налична на английски и корейски, с тенденцията да се добавят още и още езици за в бъдеще.

Цялостна система за управление на храната

Благодарение на комуникационните възможности на HomeChat, собствениците на новото поколение "умни” домакински уреди LG ще могат да получават в реално време ъпдейти от хладилниците си, независимо къде се намират. Членове от семейството ще могат, използвайки LINE, да качват снимки от смартфоните си, които ще се показват на дисплея на хладилника.

Нещо повече, Smart Manager превръща хладилника в пълноценна система за управление и поддръжка на храната. Потребителите ще могат да изполват дисплея на своя телефон чрез приложението LG Smart Refrigerator app, за да проверяват какво има вътре, без да им се налага да отварят вратата. Чрез Smart Manager’s Freshness Tracker може да се проверява срока на годност на различни храни. Smart Manager има възможност също и да препоръчва приготвянето на ястия, въз основа на това какво има налично в хладилника.

Толкова повече от прахосмукачка

HOM-BOT SQUARE може да бъде програмирана да чисти в определено време в съответствие с нуждите и личните предпочитания на потребителя. Собствениците на тази прахосмукачка могат да проверяват историята на чистенето като просто зададат въпроса "Кога изчисти за последно?” през опцията HomeChat и отново през нея ще получат отговора: "Започнах да чистя със зиг-заг режима в 10:50 и приключих в 11:30.” Отново чрез HomeChat се управляват движенията на HOM-BOT SQUARE.

Пералня машина, която мисли вместо теб

Използвайки HomeChat, потребителите могат да свалят най-новите режими за пране, за да задоволят специфичните си нужди и редовно да получават съобщения за новите подобрения в програмата. HomeChat може да се използва още и за зареждане на прането от разстояние, за наблюдаване състоянието на пералнята и за получаване на съобщения през смартфон или LG Smart TV, когато прането е готово.

Съвети за рецепти със "smart” печката на LG

Благодарение на HomeChat и Recipe Search потребителите могат да разговарят със своята "smart” печка за рецептата за определено ястие и продуктите, нужни за приготвянето му. За по-голямо удобство печката автоматично ще избере най-подходящите настройки, което ще спести на потребителите трудностите при ръчното настройване на режима. Освен това, приложението на LG за "smart” печката уведомява потребителите за налични обновления в рецептите и окуражава членовете на семейството да опитват нови интересни рецепти.

По-голямо удобство с NFC

Чрез NFC Tagging and Smart Diagnosis™ потребителите могат да разрешат сами малки проблеми без да се налага да изпитват неудобството от скъпите услуги на домашните техници. Освен това NFC tagging дава възможност на потребителите да свалят нови програми за пране за пералните машини на LG.

About LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на 2013 ENERGY STAR®.Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

About LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company е глобален лидер в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди. За повече информация, моля, посетете www.LG.com.

 реклама