Една водка с впечатляваща мекота и чистота, която превъзхожда всички други, когато се сервира направо от руската традиция. Усмихнати момичета в руски носии каниха посетителите да дегустират висококачествената руска водка, предложена с черен хайвер, селедка, кисели краставички.
Въпреки, че много са се опитвали да имитират руската водка посредством производствени технологии, те никога не са успявали напълно.
Хармонията на аромат и вкус на Столичная й помага да спечели множество международни медали. За успешен дебют на Винария 2017 в Пловдив бе присъдена поредната й награда, информират от ПРофайл.
Столичная водка се отличава с деликатен аромат и пълна липса на чужд вкус, което я прави подходяща и за коктейли, отбеляза Филип Стоичков, представител на руската водка в България.
Рецептата на Столичная водка е разработена през 1938 г. от Виктор Свиридов, а първата бутилка Столичная водка излиза на пазара през 1941 г. в обсадения Ленинград,припомнят от rusofili.bg
Има три ключови елемента, които отличават Столичная от имитаторите. Първо, Столичная се дестилира от зимна пшеница, която е най-вкусната пшеница, а не от царевица или друг вид зърно. Второ, буквално всички местни производители използват преработена вода, за да намалят градусите на продукта до приемливите му стойности, докато Столичная използва най-чистата, най-меката ледникова вода. И последно, Столичная е внимателно филтрирана, както през кварц, така и през активен въглен, а след това отново през кварц.
За производството й се използват само висококачествени продукти. Мекият и кадифен вкус на Столичная, благодарение на който тя придобива световна известност, е резултат от използването на традиционната технология със задължителна мулти-филтрация през чист кварцов пясък и дървени въглища от бреза, допълват още от ПРофайл.