Повече от 170 студенти с интерес към M-Tel Master Classes в Техническия университет

Специалисти от телекома и преподаватели от университета споделят ноу-хау със студентите
по статията работи: Нели Минчева
Повече от 170 студенти с интерес към M-Tel Master Classes в Техническия университет
Снимка: М-Тел

За поредна година специалисти от Мобилтел успяха да привлекат интереса на студентите към майсторските класове на М-Тел, които се провеждат традиционно от 2007 година.

Инициативата се реализира съвместно с преподаватели от Техническия университет в София и представлява серия от отворени семинари с практическа насоченост. Те са ориентирани към бъдещите инженери и ИТ специалисти, тъй като информационните и комуникационни технологии се развиват все по-динамично, а инвестициите в тях са ценен капитал.

В M-Tel Master Classes лекторите от М-Тел споделят личния си практически опит. Целта е операторът да подпомогне професионалната ориентация и квалификация на младите хора чрез разширяването на теоретичните им знания и да ги обвърже с практиката. Установяването на директен контакт дава и възможността на най-знаещите и можещи студенти да намерят професионална реализация в компанията.

До момента изданието на M-Tel Master Classes за учебната 2011-2012 година е привлякло повече от 170 студенти, взели активно участие в проведените семинари. Обсъдените със специалистите от Мобилтел теми са били "Разработка на услуги, базирани на интелигентни решения" и "Опериране и конфигуриране в основната мрежа на мобилен оператор". Учебната година ще продължи и през 2012 г. с още два семинара в Техническия университет.

 реклама