Пловдивската математическа гимназия – първото училище в града със смарт класна стая

Приключи междуучилищното състезание в Пловдив за дигиталната класна стая, която е съвместен проект на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България
по статията работи: Момчил Лалев
Пловдивската математическа гимназия – първото училище в града със смарт класна стая
Снимка: Samsung

ОМГ "Академик Кирил Попов” е победителят в конкурса между средните училища в Пловдив, който определи кое да е първото училище в града със своя "смарт класна стая”.

Конкурсът се проведе под надслов "Защо моето училище е "най-умното”, като за целта учениците трябваше да подготвят кратко видео, с което да представят училището си.

Проведеният конкурс е продължение на съвместния проект на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България в подкрепа на българското образование, който стартира с откриването на първата "Смарт класна стая” в 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри” в София през септември 2013 г.

12 средни училища от Пловдив се включиха в оспорваната надпревара, като създадоха вдъхновяващи видеа за представянето на своите училища, които бяха качени във Фейсбук страницата на Samsung България, YouTube и др. След едноседмично гласуване всяко видео получи оценка, сформирана от 50% от гласуването на журито, 25% от броя гласове във Фейсбук и 25% от броя гледания във всички сайтове, където са качени видеата.

Със своя клип ОМГ "Академик Кирил Попов” събра над 10 хиляди гледания и почти 2000 харесвания, които му гарантираха първото място. Техни подгласници са НХГ "Цанко Лавренов” и ПГСАГ "Арх. Камен Петков”.

Смарт класната стая в ОМГ "Академик Кирил Попов” – самият проект по реновиране и инсталиране на "смарт решението” ще се извърши през януари 2014 г., като целта е новата "смарт класна стая” да бъде готова за ползване от началото на втория учебен срок.

 реклама