Петя Димитрова с отличие за изтъкнат възпитаник на британския университет „Шефийлд”

Изпълнителният директор на Пощенска банка получи наградата на официална церемония в Солун
по статията работи: Нели Минчева
Петя Димитрова с отличие за изтъкнат възпитаник на британския университет „Шефийлд”
Снимка: Пощенска банка

Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, получи специална награда за изключителни достижения като възпитаник на британския университет "Шефийлд”. Наградата се присъжда от Международния факултет на университет "Шефийлд” на бивши възпитаници на университета и бе връчена на г-жа Димитрова на официална церемония в Солун на 26 ноември 2011 г.

Г-жа Димитрова завършва най-високия клас обучение на мениджъри – програмата ЕМВА в CITY College, Международния факултет на университет "Шефийлд”, през 2006 г.

"Изключително щастлива съм да получа такава престижна награда, това e огромно признание за мен. Обучението ми в Международния факултет на университет "Шефийлд” имаше решаваща роля за успешната ми реализация. Хората там са силно посветени на процеса на обучение и мога да кажа, че то остави следа в живота ми. Надявам се все повече българи да избират престижни университети и да надграждат образованието си. Мога да споделя, че там се крие разковничето както на личните, така и на професионалните успехи в живота”, каза г-жа Димитрова.

Петя Димитрова има богат опит в банковата и финансовата сфера. Започва кариерата си през 1996 г. Присъединява се към екипа на Пощенска банка през 2003 г. като главен финансов директор, а през 2005 г. става и прокурист на банката. От 2007 г. заема поста изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк, а след сливането на Пощенска банка и ДЗИ Банк г-жа Димитрова е назначена за изпълнителен директор.

Понастоящем е изпълнителен директор и заместник-председател на Управителния съвет на банката. През 2007 г. Петя Димитрова е избрана за председател на Комитета по икономическа политика към Асоциацията на банките в България.

През 2008 г. тя става член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През януари 2009 г. тя е избрана за председател на Контролния съвет на Одит бюро по тиражите – България, а през февруари 2009 г. става асоцииран член на Chartered Management Institute, Англия. През 2011 г. е избрана за член на Съвета на директорите на Американската търговска камара в България. Също така е съпредседател на Комитета за финансови услуги към КРИБ и член на Клуба на финансовите директори в България.

През 2009 г. г-жа Димитрова получава голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри "Next Generation”, а през 2010 г. е избрана за Бизнес дама на годината в България.

Британският университет "Шефийлд” е сред най-престижните висши учебни заведения в световен мащаб. Тази година бе избран за Университет на 2011 г. на Наградите за висше образование на Таймс за многобройните си креативни инициативи, както и за изключителното си представяне в областта на проучванията, преподаването и реализирането на бизнес инициативи.

Пощенска банка с правно име "Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп е европейска банкова организация с 81,9 млрд. евро активи. Групата има над 22 500 служители и предлага продуктите и услугите си чрез мрежата си от 1 600 локации и чрез алтернативни канали за дистрибуция. Юробанк И Еф Джи присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър. Юробанк И Еф Джи е част от И Еф Джи Груп, международна банкова група с присъствие в 40 страни.

Повече информация за Юробанк И Еф Джи можете да намерите на www.eurobank.gr.

 реклама