От смартфона към големия екран

AOC стартира 27″ myPlay с MHL връзка
по статията работи: Теодора Пенева
От смартфона към големия екран
Снимка: AOC

Специалистите в областта на дисплеите AOC отново представят един наистина иновативен продукт. Мониторът myPlay предлага MHL™ функционалност и е насочен към милионите потребители на Android. С MHL връзка (мобилна high-definition връзка) видеоклиповете и игрите от базирани на Android мобилни устройства ще изгреят на голям екран за секунди.  Моделът i2757Fm на myPlay показва съдържанието от смартфоните и таблетите на големия си, 68,6-сантиметров (27″) висококачествен IPS екран с FullHD резолюция. А когато бъдат свързани към стилния LED монитор, батериите на Android устройствата се презареждат.

Най-съвременна MHL връзка:
стилният 27-инчов IPS модел AOC myPlay

Още повече и по-вълнуващо забавление с Android у дома

MHL позволява пряка връзка между всеки съвместим с MHL смартфон или таблет и дисплея myPlay. Той предава видео съдържание с висока резолюция (1080p) и дигитален аудио сигнал чрез микро USB/HDMI кабел. У дома, семействата и приятелите могат да увеличават на целия 27-инчов екран на myPlay всяко съдържание, което се показва на техните мобилни устройства, като уебсайтове, клипове от Youtube или други видеоклипове, колекции със снимки и даже документи. Когато Android устройството се използва като конзола, игрите се превръщат в съвсем нов вид забавление: тъй като мобилното устройство се зарежда, докато е свързано с myPlay, няма ограничение за заряда на батерията. На 27-инчовия (68,6 cm) екран ентусиастите ще изпитат още по-голямо удоволствие от своите любими Android игри. За повече удобство, насочената към потребителите концепция им позволява да управляват своите MHL-съвместими мобилни устройства чрез съществуващо DTV дистанционно.

Практическа стойност и в офиса

myPlay има отлично приложение и в бизнес условия. Той е перфектното решение за малки конферентни зали или бързи презентации направо от бюрото. Представете най-новите снимки или видеоклипове на строежи или други места с едно докосване на бутон – на екран с диагонал от почти 70 см. Например всеки видеоклип или снимка, записани с мобилен телефон, могат директно да бъдат видени на i2757Fm с изключително Full HD качество – без да използвате компютър. myPlay буквално отразява цялото съдържание, показано на устройството с Android; може да покаже също така и всякакви календари, PDF файлове, PowerPoint презентации или други документи. Тъй като необходимото съдържание може да бъде запазено на таблет или смартфон, вече не е необходимо да го запазвате на мрежова платформа преди да го презентирате. Възможността да разполагате с необходимите данни в джоба си, готови за показване по всяко време, увеличава ефективността на презентациите и ви дава възможност да ги представите възможно най-бързо. И всичко това без ограничения във времето благодарение на зареждащата функция на MHL връзката.

Оригинално обучение

i2757Fm може да бъде от голяма полза даже и в образователния сектор. Учителите могат да носят със себе си своите презентации, инструкции или видео уроци, като ги запазват на своите Android устройства и просто ги показват на класа си чрез myPlay. Още по-лесно е, ако съдържанието се съхранява онлайн. Не пилейте повече време с лесни за губене флаш устройства или свързване на външен хардуер за съхранение на данни.

IPS технология за впечатляващи изображени

myPlay разполага с усъвършенстван панел за показване на видео съдържание с изключително качество от смартфон или други източници на сигнал. Технологията IPS (in-plane switching) гарантира наистина широк ъгъл на видимост (до 178° верт./хориз.) и изключително реални цветове. Благодарение на съвременната LED подсветка, дисплеят с FullHD качество (1920 x 1080 пиксела) разполага с яркост от 250 cd/m2. В комбинация със стандартен контраст от 1000:1 (динамичен контраст: 20 000 000:1) и време на отговор от само 5 милисекунди, i2757Fm предлага брилянтни цветове и чиста картина без замъгляване даже и в най-динамичните сцени.

Елегантен дизайн, функции като за учебник

Естествено, myPlay може да бъде свързан към стандартните източници на сигнал като компютри или игрални конзоли. i2757Fm предлага аналогов D-sub порт, както и два HDMI порта за предаване на видео сигнал с висока резолюция и дигитален аудио сигнал без каквато и да е загуба на качество. В допълнение, моделът притежава помощен софтуер като Screen+, който позволява екранът да бъде разделен на до четири сектора, и i-Menu, който дава възможност настройките на менюто да се правят с мишка. Интегрираните говорители, както и USB портът за свързване на флаш устройства, твърди дискове, дигитални камери и много други устройства към компютъра чрез монитора, го правят дори още по-ползваем за потребителя. Благодарение на елегантния дизайн с черен и сребърен завършек myPlay изглежда стилно на всяко едно бюро.

Висока производителност, щадене на околната среда

Въпреки изключителната си производителност, LED източниците на осветление са особено икономични.  Благодарение на ниската консумация на енергия и производствените процеси, които не включват живак, i2757Fm отговаря на високите изисквания на сертификати като TCO 5.0 и EPEAT Silver, докато интелигентните работни режими предлагат допълнително спестяване на енергия. Програмата eSaver настройва силата на подсветката спрямо светлината в помещението, което не само значително удължава живота на LED подсветката, но и подобрява зрителния комфорт.

Благодарение на възможността за подмяна на устройството в 3-годишен срок, AOC предлага обслужване от най-високо ниво. Моделът вече е достъпен у нас на препоръчителна крайна цена от 606 лева (с включен ДДС).

 реклама