От Летище София вече и до Дубай

Wizz Air изъплява полетите до Дубай три пъти в седмицата
по статията работи: Ралица Стоянова
От Летище София вече и до Дубай
Снимка: Летище София

Летище  София откри директна линия от София до Дубай. Новата дестинация за първи път свързва удобно столицата ни, през летище Dubai World Central, с градове в Близкия изток.

Полетите до Дубай са три пъти в седмицата - вторник, четвъртък и събота от Терминал 1 и се изпълняват от нискобюджетната авиокомпания Wizz Air.

Според Изпълнителния директор на Летище София Христо Щерионов откриването на новата линия София – Дубай е поредното признание, както за потенциала на българския пазар, така и за дейността на аеропорта, който създава добри условия за партньорите и среда на взаимно доверие. Чрез модерна инфраструктура, съвременни технологични решения и привлекателна ценова политика Летище София стимулира бизнеса и туризма и прави столицата ни достъпна за повече световни градове.

От столичния аеропорт оперират 19 авиокомпании по 44 дестинации. През 2014 г., в условията на нарастваща конкуренция от страна на международните летища в района на Балканския полуостров, софийското летище ще предложи на пътниците нови честоти по търсените дестинации – Лондон, Брюксел, Париж, както и нова директна линия до Малмьо (Швеция).

Политиката  на Летище София е насочена към стимулиране на авиокомпаниите за откриване на нови линии, разширяване на обслужваните пазари и запазване на стабилна позиция в европейското небе.

 

 реклама