Осмата стажантска академия на Овергаз започна  2

"Най-важната ценност за всеки човек трябва да е трудът” са думите, които г-н Сашо Дончев, изпълнителен директор на Овергаз, завеща на 26-те младежи
по статията работи: Данаил Казаков
Осмата стажантска академия на Овергаз започна

"Най-важната ценност за всеки човек трябва да е трудът” са думите, които г-н Сашо Дончев, изпълнителен директор на Овергаз, завеща на 26-те младежи в осмото издание на Стажантската академия на най-голямата частна газоразпределителна компания у нас.

"Аз искам да знам какво можете Вие и какво можем да Ви дадем ние, в Овергаз, за да се изправите час по-скоро и да бъдете горди с нещата, които правите, да бъдете достойни хора”. Така г-н Дончев приветства младите и амбициозни хора, които в следващите три месеца ще бъдат пълноценна част от екипа на газовата фирма, обогатявайки своите знания и умения чрез практика.

Стажантите идват с различна мотивация, а "хората от фирмата те мотивират още повече", отбелязват самите те. Личните ментори – експерти от компанията, всекидневните казуси, теорията, превърната в практика, петъчното Мениджърско училище и тиймбилдингът са част от традиционните активности, които правят платената практика в Овергаз ценна за професионалното развитие на всеки един от бъдещите специалисти.

"Този стаж е първото завоювано работно място за мен. Сигурен съм, че ще окаже важно значение за реализацията ми”, потвърждава това стажантът Ивайло Миланов.

 

Платеният стаж е един от основните източници на кадри за Овергаз още от края на 90-те години. Именно тогава своите първи стъпки в бранша и в компанията са направили голяма част от сегашните й мениджъри. Наложената традиция се доказва като повече от успешна и през 2007-ма е основана официалната Стажантска академия. Оттогава близо 700 младежи от цялата страна се включиха във вече седемте й издания, като 80 от тях останаха на работа в дружеството, след като завършиха обучението си. Това утвърждава газовата компания като едно от най-желаните места за провеждане на стаж.

 реклама