Ориентировачите ни участват на големите форуми с шведски компаси  3

Историческа титла на Европейско първенство постигна Кирил Николов със Silva
по статията работи: Лиляна Бончева
Ориентировачите ни участват на големите форуми с шведски компаси
Снимка: Eric Borg/Silva.se

Националният ни отбор по ориентиране вече използва шведските компаси SILVA. Световният лидер, с над 70-годишна история в производството на компаси, е новият спонсор на българските ориентировачи.

Реализиран е и първият успех на наш състезател с помощта на уред SILVA. Това е историческата победа на Кирил Николов – Дизела на Европейското първенство в Швеция. Той финишира втори на спринта сред общо 49 атлети.

Българинът стигна само 5 секунди след трикратния световен шампион на домакините Йонас Леандершон, но на 2 секунди преди друг трикратен световен шампион - Даниел Хубман от Швейцария.
С това невероятно бягане 29-годишният състезател донесе първият медал от световно или европейско първенство в историята на българското лятно ориентиране. Самият той споделя пред сайта на Световната федерация по ориентиране, че се е готвил именно за предстоящото световно и не е очаквал да се представи толкова добре на европейския шампионат.

Вицешампионската му титла е изключително ценна и поради факта, че най-силните състезатели в света са от Европа. Това означава, че можем да очакваме още по-добър резултат при участие на Дизела в Световното първенство по ориентиране, което ще се проведе в Лозана, Швейцария през месец юли.

Все повече национални отбори по ориентиране предпочитат компасите на Silva. Шведската марка осигури за нашите атлети модела Jet Spectra, оптималният ръчен компас за ориентировачи - лесен за разчитане в ситуации, когато всяка секунда е важна. Компасите и челниците на Silva достигат до българските спортисти и фенове чрез екслузивния вносител XCoSports.

За Silva
Създадена през 1933 г., шведската марка Silva е известна с гамата си от висококачествени челници и абсолютното лидерство при компасите и инструментите за спортове на открито. Голямото постижение на скандинавската компания е Silva Intelligent Light – технология, която комбинира широкообхватен поток от светлина с лъчи, осветяващи в точно определена посока.. За повече информация можете да посетите сайта www.silva.se

 реклама