ОББ получи специален благодарствен плакет за подкрепата си за българския биатлон

Красимир Анев получава 2000 лв. премия от ОББ за спечеления бронзов медал в индивидуалната дисциплина на 20 км за мъже
по статията работи: Петя Бързилска
ОББ получи специален благодарствен плакет за подкрепата си за българския биатлон
Снимка: ОББ

Специален благодарствен плакет от името на Българската федерация по биатлон връчи на ОББ президентът на федерацията Екатерина Дафовска. От името на банката плакета получи Анка Костова, директор "Връзки с обществеността и спонсорство" в ОББ. Плакетът се дава в знак на признателност за подкрепата, която банката оказва като генерален партньор на Българската федерация по биатлон, както и за генералното спонсорство на ОББ за провеждащото се в момента в Банско Открито Европейско първенство по биатлон.

Кристалният плакет беше връчен в събота в Банско по време на тържествената вечеря на организаторите на първенството, на която присъстваха представители на Международния съюз по биатлон, спонсорите на състезанието и домакините от община Банско. Първият вицепрезидент на Международния съюз Сергей Кущенко, техническият делегат Валтер Кухлинг и директорът на първенството Феликс Битерлинг получиха специални ръкавели с инициалите си и значки с логото на европейското по биатлон.

Специалните гости  си тръгнаха и с бутилка вино "Катя Дафовска" – лимитирана серия, произведена по повод 15-годишнината от спечелването на олимпийската титла на българската биатлонистка в Нагано 1998 г.

ОББ откупи и  две от детските рисунки от благотворителната  изложба "Аз рисувам биатлон", която бе открита в четвъртък  вечер в хотел "Стражите" в Банско. Над 300 деца от СОУ "Неофит Рилски" се включиха в конкурса, най-добрите ще получат награди от Организационния комитет на европейското първенство. Със събраните пари от продажбите ще бъде закупена интерактивна дъска за учениците.

Днес програмата на Откритото Европейско първенство в Банско продължава със смесена  щафета, 10 км спринт при мъжете и 10 км преследване при жените. Мъжкият  спринт стартира за трети път, след като през уикенда заради гъста мъгла  в Банско бяха отменени и двата старта. От българите с №16 се състезаваха Красимир Анев, №34 – Владимир Илиев, №51 – Мирослав Кенанов и №62 – Иван Златев.

За 15.15 часа е  насрочено преследването на 10 км при жените. За България ще стартират  с №10 Емилия Йорданова, №34 – Райна Коюва, и №37 – Дафинка Коева.

Красимир Анев е най-добре представящият се до момента български биатлонист в Банско със завоювания бронзов  медал в индивидуалния старт  на 20 км за мъже. За спечеленото отличие  Анев ще бъде премиран допълнително от ОББ с 2000 лв. ОББ, като генерален спонсор на Българската федерация по биатлон, предварително обяви, че осигурява премии за българските биатлонисти за медали на първенството – съответно 4000 лв. за златен медал, 3000 лв. за сребърен и 2000 лв. за бронзов.

 реклама