ОББ подкрепя за четвърта поредна година Националната детска гребна регата

Първото състезание от Националната детска гребна регата 2012 ще се състои на 11 май 2012 г. от 10:00 ч. на Гребния канал в Пловдив
по статията работи: Ралица Стоянова

За четвърта поредна година ОББ е официален партньор на Националната детска гребна регата, в рамките на която ученици от различни възрасти ще премерят сили в състезания на гребен ергометър. Събитието, организирано от Българска федерация по гребане, през тази година ще се проведе в 5 града на страната.

Целта на инициативата е да предизвика интерес у децата към спорта, да ги насърчи към активна физическа дейност и да създаде у тях навици за здравословен начин на живот. С подкрепата си за това събитие ОББ за поредна година заявява своята ангажираност към здравословното развитие и възпитание на младото поколение.

Първото състезание от Националната детска гребна регата 2012 ще се състои на 11 май 2012 г. от 10:00 ч. на Гребния канал в Пловдив. Следващите градове от регатата са:

  • Плевен (15 май)
  • Бургас (17 май)
  • Русе (19 май)
  • София (2 юни)

Ще участват ученици между 5-ти и 10-ти клас, като ще бъдат излъчени победители сред момичетата и момчетата от различните възрастови групи.

Гребният ергометър е отлично средство за практикуване на ежедневна физическа дейност и спортни упражнения и за подобряване на здравето и тонуса. Ергометърът е на практика безрисков уред, подходящ за практикуване на гребен спорт и от страна на начинаещи. Участието в инициативата ще помогне за ангажиране на учениците, които до този момент не са били активни в заниманията със спорт, а забавният и състезателен елемент ще допринесат за допълнителната атрактивност на събитието.

На състезанията от Националната детска гребна регата 2012 ще присъстват изявени български гребци, медалисти от световни първенства и олимпиади, които ще връчат наградите на победителите заедно с представители на ОББ и на местната власт.

В следобедните часове на всеки състезателен ден гребните ергометри ще могат да бъдат използвани от всички желаещи да изпробват на тях своите сили – деца и възрастни.

 

 реклама