Ново семейство LG монитори 21:9 UltraWide  2

Флагманът на продуктовото портфолио е първият 34 инчов, 21:9 QHD монитор LG 34UM95, който наред с изключително високото си качество предлага и различни възможности за използване
по статията работи: Данаил Казаков
Ново семейство LG монитори 21:9 UltraWide

Днес LG Electronics (LG), водещ производител на мониторите UltraWide, представи у нас най-новото семейство 21:9 монитори, сред които могат да се намерят модели както за професионално, така и за ежедневно приложение. Връх в продуктовата палитра представлява единственият по рода си 34-инчов модел 34UM95, формат 21:9, резолюция QHD (3440x1440), който би станал привлекателна алтернатива главно за професионалисти. Наред с него са представени и модели UM65, които се предлагат в размери 34, 29 и 25 инча, резолюция 2560x1080 и биха заинтригували клиенти, които търсят свободата, предлагана от формата 21:9.

В качеството си на водещ производител на монитори с формат 21:9, LG прави възможни такива висококачествени, монтирани с панел IPS дисплеи, които отговарят на най-разнообразните претенции на клиентите както с оформлението, така и с качеството на картината – от професионалистите до ежедневните потребители. Този формат предлага изключителната свобода на потребителя – за работа и за мултимедийно приложение и игрил Благодарение на първия в света 34-инчов, 21:9 форматов QHD монитор UltraWide, респективно на трите размера от серията UM65, продуктовата палитра на LG за 2014 г. може да се гордее с най-много продукти с такъв формат сред всички производители.

"Производствената ни стратегия за 2014 година се фокусира върху портфолиото на формат 21:9, с който желаем да постигнем разширяване на пазара както на световно равнище, така и на вътрешния пазар. Понастоящем водим с 50 процента в световния и с 80 процента на вътрешния пазар с мониторите UltraWide", каза Андраш Мико, мениджърът по маркетинг на дирекция Корпоративни решения на LG Electronics за източна Европа. "Горди сме, че LG представи първия в света 34-инчов, монитор с формат 21:9 и QHD резолюция, който се отличава не само с размера си, но и със своите технологични характеристики и качеството на картината, така че смело ще го предлагаме и на онези клиенти-професионалисти, за работата на които са необходими изключителното боравене с цветовете и широката работна област."

1299836Не само размерът му е огромен —34UM95

Моделът 34UM95 се отличава не само с внушителните си размери и изпълнението Ultra Wide, но и с формат 21:9, UltraWide QHD, т.е. резолюция 3440 x 1440 пиксела, което е приблизително 2,4 пъти повече от резолюцията на монитор 16:9 Full HD, и около 1,8 пъти повече от 21:9 Full HD. В такива размери и с такава пикселова гъстота той дава невиждана досега свобода и ефективна работа например за видео- и аудиомонтажистите, или за специалистите, които се занимават с 3D графика или друго визуално изкуство.

"Този монитор е широк. Много, много широк. Това може първоначално да не е предизвиква във Вас конкретни асоциации, но за един визуален артист е доста важно да има "пространство". Виждам не само елементите в детайл, но и имам поглед върху успоредно работещи процеси и програми. Освен това, огромното работно пространство дава и възможност за мулти едитинг, което е важно когато работиш върху фешън едиториял от 8 или повече кадъра. С радост веднага усетих, че големината на този монитор е негово предимство в комбинация от цветовете и тяхната наситеност завършва голямата картина.", похвали монитора Златимир Араклиев, един от най-добрите фотографи на България в сферата на модата и рекламата.

За бързата и ефективна обработка на голямото съдържание, възпроизведено на огромния дисплей, мониторът трябва да се отличава и с възможности за свързване. Моделът 34UM95 понастоящем е възможно най-бързият сред мониторите, а с помощта на стандарт Thunderbolt™ 2 е способен и на скорост на пренос на данни 20 GB/s, с което създава нов еталон и в тази област. С Thunderbolt™ 2 потребителите могат да гледат и редактират некомпресирано видео с висока резолюция, като в същото време могат да прехвърлят данните и на други средства само през един порт. Едновременно могат да се свържат повече прибори, което прави възможно създаването на невероятно ефективни работни станции. С Thunderbolt™ 2 LG 34UM95 може да бъде свързан и към новия Mac Pro компютър на Apple, като по такъв начин потребителят може да се радва на най-бързата на този етап кабелна връзка. Благодарение на HDMI и стандарта DisplayPort, съдържанието може да бъде възпроизведено и прехвърлено на монитора от много различни средства.

Скоростта обаче не е всичко

За професионалистите също толкова важна е истинността на цветовете. Благодарение на висококачествения IPS панел, осигуряващият изключително чиста и достоверна картина LG 34UM95 е способен да предаде повече от 99 процента от полето sRGB, а при използването на DisplayPort може да се постигне дори 10 битова обработка на цветовете. Мониторът дава възможност и за хардуерна калибрация, за която потребителите могат да използват собствения True Color Finder на LG. Новостите в областта на възпроизвежданите цветове надвишават очакванията дори на специалистите в графиката и развлекателната промишленост.

"По време на пост-продукция обработвам снимки с изключително висока резолюция. Ето защо, не само по време на работния процес, но и особено след приключването му, с цел детайлна проверка на крайния резултат е много по-удобно наличието на монитор с висока резолюция. Когато е необходимо, използваме няколко монитора, но винаги трябва да се съобразяваме с напасването на отделните екрани. Заменянето им с един единствен Ultra Wide монитор облекчава много работата", разказва Златимир Араклиев.

Всичките тези предимства са облечени в елегантна външност, вярна на формата LG CINEMA SCREEN със стойката Crystal Float. С изключително тънката рамка, прозрачна стойка и вградените стерео тонколони, мониторът дава живот на игрите и филмите.

Мониторът 34UM95 вече получи и международно призвание – през април 2014 г.получи признанието на TIPA за най-добър фото монитор.

34/29/25UM65 — широк и многостранен

Семейството на мониторите UM65 в размери 34, 29 и 25 предлага изключителните способности на LG технологията. И трите монитора са способни да възпроизведат повече от 99 процента на sRGB цветовото поле с резолюция 2560x1080. Бързите движения също не са проблем, тъй като мониторите разполагат с 5 Ms време за отговор, респективно благодарение на IPS панела ъгълът на видимост е 178 градуса, тоест изключително възпроизвеждане както на филми, така и на игри. Благодарение на LG CINEMA SCREEN дизайн, който означава ултратънка рамка, а и в случая на 34UM65 – и прозрачна въздушна стойка.


 

Удобството на ежедневната употреба се увеличава с иновативните удобни за потребителя функции. Картините в режим четене, например, създават впечатлението за печат на хартия, което не изморява толкова очите, като в същото време пести енергия. Ежедневната работа с монитора се подпомага и от функцията 4-Screen Split, което значително улеснява едновременната работа с повече прозорци Дисплеят може да се раздели предварително на няколко (максимум 4) области, к8оито се запълват докрай с отворените приложения. Ако искам да променим размера на прозорците, просто трябва да хванем края на който и да било от тях, да го придърпаме, а останалите ще се нагодят автоматично към новия размер.

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на 2013 ENERGY STAR®.Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Home Entertainment Company

LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на телевизори, монитори, бизнес дисплеи, системи за домашно кино, персонални компютри и системи за сигурност. Едновременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите. Потребителските продукти на LG включват: CINEMA 3D Smart телевизори, OLED телевизори, IPS монитори, системи за домашно кино, Blu-rayТМ плеъри, мишки-скенери и външни устройства за съхранение на данни. Бизнес продуктите на LG включват digital signage дисплей, системи за видео конференции и охранителни камери базирани на IP протокол.

 реклама