Ново поколение сториджи и мрежови решения от Dell

Независимо проучване определя Dell като предпочитан вендор на флаш-базирани корпоративни решения сред ИТ лидерите глобално
по статията работи: Данаил Казаков
Ново поколение сториджи и мрежови решения от Dell

Dell анонсира нови корпоративни технологии, чрез които клиентите могат да проектират центрове за данни и да модернизират мрежовата си система, посрещайки същевременно нарастващите ИТ предизвикателства и нуждата от мрежов достъп. Новите решения включват високопроизводителен Dell EqualLogic сторидж с по-висока скорост на безжичен свързаност и опростена платформа от мрежови комутатори. Новите продукти напълно отговарят на очакванията на клиентите за мигновен достъп до информацията – без значение дали се намират в офиса, или работят от разстояние.

Новите Dell EqualLogic версии включват сторидж модула PS6210, което разширява възможността на Dell да доставя флаш носители на цената на дискови решения за потребителите, търсещи както по-бързо изпълнение, така и по-висока ефективност за техните интензивни виртуални среди. Новата серия Dell Networking решения позволява на потребителите бързо да разгръщат и скалират мрежови платформи и да максимизират ефикасността в съчетание с видимост върху мрежовата среда от една конзола. Мрежовите решения също предоставят сигурност на устройствата и информацията в мрежовата периферия, защитавайки съществуващите инвестиции като същевременно се редуцират капиталовите разходи с повече от 50 процента. Dell също така представиха нови възможности за системен мениджмънт за Dell OpenManage, включително интелигентно автоматично конфигуриране на сървърите до по-нататъшно опростяване на задачите за ИТ мениджмънт, предоставяйки оптимално работно натоварване и сървърно изпълнение. Същевременно на клиентите се дава допълнително време и се спестяват разходи.

Новата Dell Storage платформа предлага трикратно подобрение в изпълнението.

Новото поколение на водещите в индустрията Dell EqualLogic сторидж технологии позволява на потребителите да скалират от малки и средни до големи центрове за данни. Според IDC компанията остава лидер на пазара на iSCSI-базирани сториджи.

Dell EqualLogic PS6210 Series модули - С шест модела, включително с опции за изцяло флаш-базирани, хибридни и изцяло HDD, новите модули предлагат по-голям капацитет, до три пъти по-високо изпълнение и по-мощен сторидж контролер. Новите модули могат да поддържат 2,4 пъти повече виртуални десктопи и двойно OLTP (оnline transaction processing) работно натоварване на базата данни с наполовина по-малка латенция спрямо предишно поколение модули. Скалируемата архитектура позволява на организациите да намалят I/O стесненията и да адресира растящото работно натоварване с флща-позволени SAN решения, които достигат повече от 1,2 милиона входно-изходни операции (IOPS) с по-малко от две милисекунди латенция.

  • Dell EqualLogic Array Software 7.0 – Dell продължава да опростява управлението на сториджа, ускорявайки клиентското виртуализационно натоварване с поточна администрация в процес с нов базиран на политики контрол на достъпа и подобрен потребителски интерфейс. Всичкия EqualLogic софтуер се предлага без допълнително заплащане за клиентите с договори за активна поддръжка. Dell прави основните технологични преходи лесни за възприемане, чрез предлагане, например на нова версия 64-битов софтуер за нов модули, които работят безпроблемно с 32-битова версия за по-стари модули.
  • Dell EqualLogic SAN Headquarters 3.0 – Софтуерът за мониторинг на Dell за SAN предлага задълбочен рипортинг и анализи, както и отлично изпълнение и мониторинг на събития през множество EqualLogic групи. Новото издание включва Array Software 7.0 възможности и Dell SupportAssist подобрения, които усъвършенстват клиентската поддръжка на Dell с разширена автоматизирана поддръжка проследяване на нови технологични случаи.
  • Dell Fluid File System (FluidFS) v3 на EqualLogic FS7610/7600 – намаляване на необходимия капацитет за съхранение на текущите корпоративни данни с до 48 процента чрез дедупликация и компресиране на резервните данни. FluidFS v3 предлага разширена поддръжка на протоколи и повече сертификации от трети страни, разширявайки екосистемата от специфични за индустрията поддържани решения, включително водещи вендори на решения за архивиране на снимки за здравеопазването и комуникационни системи (PACS).

Новото поколение EqualLogic сториджи дават повече стойност на изцяло флаш-базирани предложения, като Dell бе разпозната като предпочитан вендор на флаш-базирани корпоративни решения сред ИТ лидерите глобално. Това сочи независимо проучване на ITIC and Storage Strategies NOW. Един EqualLogic PS6210 изцяло флаш модул може да даде по-високо изпълнение и капацитет в сравнение с четири all-15K дискови модули като предоставя 64 процента по-ниска латенция, 75 процента по-малко стелажно пространство и 11 процента по-ниска стойност.

Dell Networking N-Series

Много клиентски мрежи все още използват скорост от 10/100Mbps, като скоростта към основата на мрежата е 1GbE. Dell Networking N-Series е групата на енергийно ефективните 1GbE и 10GbE комутатори, които са създадени за модернизиране и скалиране инфраструктурата на мрежата в технологичната система с конкурентен набор от корпоративен клас опции.

  • Нов корпоративен клас операционна система, която използва прости и познати команди и си взаимодейства с основната конфигурация и процеси с всички N-Series комитуриуми възможности, което позволява постоянна конфигурация, мениджмънт и решаване на проблеми.
  • По-висока надеждност и пълно използване на честотната лента с агрегация на свързаности на много шасита и поддръжка на обновяванията на фабричния софтуер – без възможност мрежата да не е достъпна.
  • Всички N-Series switches предлагат най-новите отворени стандартни протоколи и включват технология за интерфейс с Cisco протоколи.

Dell Networking C-Series – Управление на разширението с оптимално време за работа за корпорациите

Dell Networking C - Series осигурява стабилна, високодостъпна основа с разностранни, високо производителни модулни комутатори, предназначени за взискателните корпоративни и крайни клиентски среди. Dell Networking C - сериите са модулни, напълно резервирани 1/10/40 GbE комутатори, проектирани с гъвкава свързаност, надеждна работа и доказан софтуер за корпоративни клиенти, както и за центрове за данни. Клиентите могат да достигнат агрегиране с високо изпълнение и back-end инфраструктура за мобилната работа на крайните потребители, намалявайки стесненията и натрупванията с 10GbE и 40GbE операции с висока плътност.

  • Лесна поддръжка на унифицираните комуникации и сътрудничество и виртуална десктоп инфраструктура през глобална работна среда със скалириуема потребителска плътност и изпълнение по поискване.
  • Лесна възможност за Ethernet разширение и опции за разгръщане, за да се достави гъвкава функционалност и оперативна ефикасност.

За Dell

Съобразявайки се изцяло с изискванията на клиентите, Dell Inc. предоставя иновативни технологии и услуги, както и силата за повече постижения. Научете повече на www.dell.com.

 реклама