Новият Citroen C1 се появява на сцената по-бляскав и по-екологичен отвсякога

Практичен градски автомобил, който улеснява ежедневието
по статията работи: Нели Минчева
Новият Citroen C1 се появява на сцената по-бляскав и по-екологичен отвсякога
Снимка: Citroen

 Официалната премиера на новия CITROËN C1 ще бъде на Световния автомобилен салон в Брюксел, 10 януари 2012г, а в търговските центрове моделът ще се появи през март! От пускането му на пазара през 2005 година най-малкият представител на Марката с шевроните е изкушил повече от 620 000 клиенти по цял свят. Със своя впечатляващ нов имидж и 99гр. емисии от CO2, CITROËN C1 не смята да спре дотук!

Компактен, икономичен и екологичен, привлекателният CITROËN C1 е незаменим артист на сцената на градските мини автомобили от 2005 година. Той се завръща в началото на 2012 година с още по-бляскав външен вид и нови предимства : само 99гр. емисии от CO2/км, дневни LED светлини, аудио система CD със Connecting Box, както и ръчна-пилотирана скоростна кутия (BMP) с управление от волана…

ПРАКТИЧЕН ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ, КОЙТО УЛЕСНЯВА ЕЖЕДНЕВИЕТО

Още със своя дебют автомобилът се предлага в 2 версии (3 и 5 врати), за разлика от някои негови конкуренти. Най-малкият модел на CITROËN е съумял да запази своите предимства, които му осигуряваха успех в световен мащаб над 6 години. С четири места на борда, широко пространство при предните и задните места, CITROËN C1 запазва своите компактни габарити (3,44м дължина) и лекотата да се промъква в натоварен трафик - той остава един от най-малките по дължина градски автомобили на пазара.

Идеален съмишленик в града, новият CITROËN C1 доказва, че е много адаптивен и че улеснява ежедневието във всяко едно отношение. Освен малкия диаметър на завой (9,63м между два тротоара), той разполага с множество места за вещи, разположени между бордното табло, централната конзола и вратите. Обемът на багажника варира в зависимост от нуждите на всеки благодарение на сгъваемата задна седалка, която освобождава 139 литра допълнително товарно пространство към наличните 700 литра.

САМО 4,3Л/100KM И 99ГР. ЕМИСИИ ОТ CO2/KM

Новият CITROËN C1 се предлага с три цилиндров бензинов двигател, с мощност 68 к.с. Екипиран с ръчна скоростна кутия, CITROËN C1 постига най-добри резултати по отношение на разход на гориво и намалени емисии и се налага като пример за подражание в областта на опазването на околната среда: 4,3л/100 км при смесен цикъл и 99 гр CO2/км. Той е първият бензинов CITROËN, при който вредните емисии CO2/км са намалени под 100 гр. За улеснено управление и по-голям комфорт при шофиране в града конструкторът предлага и ръчна-пилотирана скоростна кутия. При версия 1.0i BMP, CITROËN C1 разходва 4,5л./100 км., а емисиите от CO2/км са 104 гр.

НОВ ЖИЗНЕРАДОСТЕН ВЪНШЕН ДИЗАЙН

Новият C1 печели преднина пред конкурентите със своята симпатична и индивидуализирана предна част и по-късия си преден капак. Фаровете запазват своята закръглена форма, но при решетката с изцяло променен дизайн, се появяват фарове за мъгла и дневни LED светлини, които са все още рядкост за сегмента. Светлинен почерк с вертикален дизайн, характерен за CITROËN (DS3, C4 Aircross), който безспорно подчертава характера на новия CITROËN C1. В задната част е запазен оригиналния дизайн на стъклото, което допълва задния капак, чиито "двоен шеврон" и монограми са обновени. Предлага се е и нов дизайн 14 цолови джанти ‘NOTUS’. При алуминиевите джанти ‘RIFT’е добавен нов детайл – капачки, които подчертават новите шеврони!

ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЦВЕТОВЕ И МАТЕРИИ

Новият CITROËN C1 е пременен със специален цвят, който ни е познат от CITROËN C3 и CITROËN DS3 : Bleu Botticelli. Този цвят придава много свежест на автомобила и е включен в каталога за 2012г. Палитрата с матирани или метализирани бои включва също така червен Scarlet, жълт Tritium, син Electra, бял Lipizan, черен Caldéra и два сиви нюанса (единият светъл : Gallium, а другия тъмен - Carlinite). Конструкторите в CITROËN покриват още при ниво Confort предната решетка на новия C1 с хромирана лайстна.

НОВИЯТ CITROËN C1 е привлекателен не само външно, но и по отношение на интериора. Той демонстрира симпатично купе, оставяйки да проникне багрите на автомобила и в интериора. Цветът на долната част на бордното табло, централната конзола и панелите на вратите прелива от сиво към черно, което се съчетава с цвета на горната част на бордното табло - гаранция за по-добра взаимовръзка между елементите. И ако коженият волан при версиите с пилотирана скоростна кутия притежава нов дизайн, нов тип ръкохватка на скоростния лост се появява при ръчната скоростна кутия. Към тапицерите на седалките при версии Confort и Exclusive е включен нов плат Orsai Multicolore. При първо ниво тапицерията е мрежест плат Nokimat Mistral. По отношение на тапицерията Кожа/Alcantara тя остава налична, внушавайки по-луксозна визия на модела.

НОВИ ОБОРУДВАНИЯ ‘CRÉATIVE TECHNOLOGIE’

Новият CITROËN C1 предлага модерни услуги в унисон със ценностите на Марката. Вграждането на дневните LED светлини визуално е първото "намигване" на ‘Créative Technologie’. По отношение на комфорта на борда, предлагането на аудиосистеми е обогатено. Съобразена със стила на бордното табло, новата аудио система CD с вграден часовник и Connecting Box (като опция от второ ниво на оборудване и като серия при Exclusive) има от своя страна предимството да декодира формати MP3 и притежава функция Bluetooth. Тя включва също така и изводи USB и Jack, вградени в централната конзола. Други технологични новости за удоволствие и комфорт на водача: вградените лостчета във волана за управление на пилотираната скоростна кутия, което е новост за този модел, както и парктроник, наличен като аксесоар...

УВЕЛИЧЕН КОМФОРТ И СИГУРНОСТ НА БОРДА

Новият CITROËN C1 е автомобил с многообразни приложения. За да се подобрят неговите показатели на пътя, автомобилът притежава сервоусилване от ново поколение и амортисьори, които му осигуряват по-голяма пъргавина и подобрено филтриране на неравностите при ниска скорост. По отношение на оборудването, новият CITROËN C1 съчетава множество технологии, които допринасят за по-голяма сигурност при градските и извънградски пътувания, между които ABS, въздушни възглавници, система за подпомагане при внезапно спиране,система за фиксиране на детско столче Isofix, електронен разпределител на спирачното усилие и ESP (налична опция при всички нива на оборудване)…

СРЕЩА В БРЮКСЕЛ

НОВИЯТ CITROËN C1 ще направи своите първи стъпки на Автосалона в Брюксел, вторник 10 януари 2012г. Появата му в търговските центрове в началото на март ще съвпадне с Автосалона в Женева.

 реклама