Новите лаптопи на Toshiba отразяват нарастващата нужда от възможности за развлечение и пренос на данни

Компанията представи и ново поколение телевизори за 2012 г.
по статията работи: Петя Бързилска
Новите лаптопи на Toshiba отразяват нарастващата нужда от възможности за развлечение и пренос на данни
Снимка: Toshiba

Днес Toshiba Europe GmbH представи нова линия лаптопи за индивидуалните и бизнес потребители. Техните характеристики отразяват тенденцията за нарастващо мултимедийно потребление през мобилни компютри в 2D и 3D формат, както и за бърз пренос на данни между различни устройства и от интернет. Това важи за всички лаптопи от Satellite C, Satellite L и Satellite P серията, геймърската машина Qosmio X870 и новата линия Satellite Pro лаптопи за бизнес потребителите. Освен това, Satellite P855 е първият лаптоп на Toshiba от серията Satellite, който предлага 3D технология без очила за гледане на 3D филми без специални 3D очила. Новите серии лаптопи на Toshiba ще бъдат налични в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

"Новите серии са следващата стъпка в стратегията на Toshiba за създаване на разнообразно продуктово портфолио с подобрен дизайн и добър баланс между цена и качество,” заяви Анди Бейс, вицепрезидент Продажби и маркетинг за Европа. "За да постигнем това, линията Satellite идва с подобрен набор от характеристики, който включва най-новите портове и интерфейси и най-добрите 3D технологии като 3D без очила и трансформиране на съдържание от 2D в 3D формат.”

Няма универсален размер – изберете подходящия за вас лаптоп от богато разнообразие.

Toshiba представи нови модели лаптопи от линиите Satellite, Satellite Pro и Qosmio. Размерите на екраните са от 33.8 см (13.3’’) до 43.9 см (17.3’’) по диагонал, за да има варианти както за тези, които пътуват често, така и за другите, които търсят по-голям екран или заместител на десктоп компютъра. Потребителите с по-ограничен бюджет ще намерят надежден и атрактивен лаптоп също толкова лесно, колкото и взискателните напреднали потребители, мултимедийни и гейм ентусиасти. Тези, които търсят лаптоп, който се отличава, могат да се насочат към новите модели от Satellite P серията със забележителен дизайн и алуминиев корпус.

В отговор на нуждата от още по-бърз пренос на данни

"Новите модели дават отговор на нуждата, възникнала с нарастващата популярност на облачните услуги и все по-всеобхватната дигитализация на съдържанието,” поясни Анди Бейс. Те разполагат с богат набор от най-новите интерфейси за пренос на данни за много бърза връзка. Сред тях са: високоскоростен WLAN (802.11n) и USB 3.0 за скорост около 10 пъти по-висока от предишната версия на USB интерфейса; Bluetooth 4.0 за пренос на данни с много по-нисък разход на енергия и много по-голям обхват от предходната версия.

Дигиталното развлечение с все по-голяма роля в ежедневието

В отговор на нуждата от развлечение, новите лаптопи идват с множество възможности и подобрени характеристики, включително гланцови TruBrite® дисплеи, Resolution+ за трансформиране на видео съдържание до по-високо качество на картината, HDMI портове за поточно гледане на по-голям телевизионен екран и вграден TV тунер. Преди всичко Toshiba поддържа тенденцията за повече 3D развлечение. Лаптопът Satellite P855 е първият модел на Toshiba от линията Satellite в Европа с дисплей с 3D технология без нужда от очила. Също така, много от моделите от новата Satellite P серия на Toshiba предлагат качествено трансформиране от 2D в 3D формат, което вдъхва нов живот на двуизмерните филми, като им дава трето измерение. Това "трансформирано” 3D съдържание, както и филмите в 3D DVD или Blu-ray формат могат да се гледат поточно през HDMI на свързан 3D телевизор.

Надеждна компютърна платформа за малките фирми.

Toshiba обнови и своята Satellite Pro серия, която е насочена основно към бизнес потребителите в малките фирми. Линията Satellite Pro обединява лаптопи с бизнес предназначение, от ултра преносими устройства за тези, които пътуват често до мощни заместители на десктоп компютрите. Лаптопите предлагат добър баланс от цена и представяне, така че всеки професионалист да може да ползва лаптоп, който най-добре подхожда на работата му.

Нова линия Satellite Pro лаптопи.

Новите серии Satellite Pro L и Satellite Pro C са предназначени за малките фирми и офиси, както и за специалисти на свободна практика, които търсят надеждни лаптопи с пълна функционалност. Те са захранвани от най-ново поколение процесори и са снабдени с най-новите интерфейси за високоскоростен пренос на данни и максимално добро цялостно представяне. И двете серии включват модели с размери на екрана от 39.9 см (15.6’’) и 43.2 см (17’’), докато L серията включва и ултра мобилен 33 см (13’’) модел. Новата Satellite Pro линия ще бъде налична в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Satellite Pro L серия: Интелигентни бизнес и мултимедийни възможности.

Satellite Pro L серията е подходящо решение за малки фирми и офиси, които търсят мобилни решения с подобрени бизнес характеристики. Satellite Pro L серията включва три модела: 

- Малкият и лек L830 с 33 см (13’’) дисплей е предназначен за тези, които пътуват често и търсят леко преносимо устройство без компромис с качеството.

- 39.6 см (15.6’’) L850 е добре балансирано съчетание от възможности, с което лесно се управляват ежедневните задачи в офиса и в движение.

- L870 с големия си 43.2 см (17’’) HD+ дисплей е пълноценен заместител на десктоп компютрите с всички необходими бизнес възможности и мултимедийни характеристики.

Satellite Pro C серия: Надеждни бизнес лаптопи

Малките офиси и фирми с ограничен бюджет за IT оборудване ще направят добър избор със Satellite Pro C серията, без  компромис с надеждността и качеството на компютърните решения:

- С размер на екрана от 39.6 см (15.6’’), C850 е насочен към потребители, които не пътуват често и изискват надежден, добре балансиран лаптоп както за ползване в офиса, така и за евентуално пътуване.

- 43.2 см (17’’) C870 е бизнес лаптоп за ползване на бюро като заместител на десктоп компютър.

Satellite C серия: За ежедневна работа с компютъра и мултимедийно развлечение.

Серията Satellite C включва модели с различен размер на екрана. 15.6-инчовите модели (39.6 см) Satellite C850 и Satellite C855 съчетават всичко, което потребителите търсят в един добре балансиран лаптоп, който лесно да пренасят, но въпреки това да е с удобен размер и да е подходящ за работа с офис приложения и мултимедия. Моделите Satellite C870/C870D с диагонал на екрана 43.2 см (17’’) са идеален избор за всички, които предпочитат лаптоп с по-голям екран. Лаптопите от серията Satellite C ще бъдат в продажба в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Satellite L серия: Стилни и мощни решения за дигитално развлечение

L серията е подсилена от най-новата CPU технология и включва модели с три различни размера на екраните: L830 е с 33.8 см (13.3’’) размер на екрана и е предназначен за потребителите, които търсят леко мобилно решение за ползване навсякъде, но същевременно искат мощна машина за забавление; L850 с размер на екрана 39.9 см (15.6’’) е мултифункционален лаптоп за развлечение, който предлага перфектен баланс между лекота и размер на екрана за удобство при работа и гледане на видео; L870 е предназначен за тези, които изискват голям 43.9 см (17.3’’) дисплей на лаптопа, за да се радват на широкоекранно изживяване.

Новата L серия е налична във варианти с привлекателни матови и гланцови покрития, в различни цветове, както и с висококачествено алуминиево покритие (последното е налично при: L855/L855D, L875/L875D). Серията ще бъде на пазара в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Satellite P серия: Комбинация от най-новите възможности за high-definition развлечение.

Новата Satellite P серия high-definition лаптопи за развлечение работи с най-новите процесори и графика за качествено видео и аудио преживяване. За първи път Toshiba въвежда 3D технология без очила в модели от Satellite серията. Лаптопите са налични в два различни варианта с текстурирано алуминиево покритие. Новите модели са насочени към потребители, които търсят мощен лаптоп с безупречно графично изпълнение. Те правят ползването на усъвършенствани high-definition мултимедийни приложения или едновременното ползване на различни приложения безпроблемно. Satellite P серията варира от модели с размери на екрана от 39.6 см/ 15.6’’ (P850/P855) до 43.9 см/ 17.3’’ (P870/P875) по диагонал. 39.6-сантиметровият/ 15.6” Satellite P855 може едновременно да показва 2D и 3D съдържание на екрана. Всички нови модели от Satellite P серията ще бъдат налични в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Технологията на Toshiba Resolution+ за конвертиране на видео съдържание вдъхва нов живот на филми и видео клипове, като ги трансформира от стандартна резолюция до почти HD качество. Това позволява на лаптопите от Satellite P серията да добавят трето измерение на 2D видео съдържанието почти в реално време. Всички модели от Satellite P серията могат да възпроизвеждат поточно 3D видео към свързан телевизор с 3D възможности през HDMI.

Моделите от Satellite P серията имат по четири USB 3.0 порта за десет пъти по-бърз пренос на данни отколкото през USB 2.0. Те са с Bluetooth 4.0 интерфейс за по-малко потребление на енергия и по-бърза безжична синхронизация на данни на по-дълги разстояния. Всички нови модели от Satellite P серията ще бъдат налични в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Satellite P855 с 3D технология без очила.

Някои модели Satellite P855 имат 39.6 см (15.6’’) широкоъгълен Full-HD TruBrite™ 3D дисплей с поддръжка на 3D технология без очила. Тези лаптопи дават истинско 3D преживяване без необходимост от 3D очила при гледане на 3D филми на Blu-ray или DVD или при игра на 3D игри. Технологията за проследяване на очите позволява на потребителите да движат лицето си пред дисплея, без да губят 3D изображението. Благодарение на възможността на лаптопа едновременно да показва 2D и 3D съдържание, потребителите могат да гледат 3D филм и едновременно с това да търсят в интернет допълнително 2D съдържание.

Qosmio X870 и Qosmio X870 3D: За най-взискателните геймъри

Qosmio X870 и Qosmio X870 3D са създадени с мисъл за взискателните геймъри за истински добро преживяване по време на игра, отлично качество на картината и забележителен звук. Моделът Qosmio X870 е с 43.9 см (17.3’’) HD+ дисплей за отлично 2D видео, докато Qosmio X870 3D идва с Full HD 43.9 см (17.3’’) дисплей с 3D възможности с поддръжка на най-новите активни очила от NVIDIA 3D Vision®. Геймърските машини имат тъмно сребристо метално покритие с ярко червени акценти и червена подсветка на клавиатурата. Новите геймърски лаптопи ще бъдат налични в Европа през второто тримесечие на 2012 г.

Qosmio X870: Създаден за гейм ентусиасти

Qosmio X870 идва с най-новия четириядрен процесор на Intel® и най-ново поколение NIVIDA GPU. Благодарение на своите до 32GB RAM, той се справя с лекота дори с най-тежките игри. Qosmio X870 е оборудван или с HDD с голям капацитет, или с Hybrid HDD с поддръжка на твърдотелна памет, като това гарантира бърза реакция и моментално зареждане на приложенията.

Qosmio X870 3D: За превъзходно 3D геймърско преживяване.

С 3D Vision 2 технологията на NVIDIA, Qosmio X870 3D изобразява 3D картини с отлично качество. Дисплеят му е с изумителна дълбочина, с диагонал 43.9 см (17.3''), Full HD и с време за отговор само 5ms. Qosmio X870 3D идва с най-новата NVIDIA 3D Vision технология за поддръжка на очила NVIDIA LightBoost™. Тя позволява гледане на 3D изображения с около два пъти по-голяма яркост отколкото биха били с други 3D технологии. Освен това, очилата позволяват да се потопите напълно в 3D игри благодарение на по-големите стъкла отколкото при очилата от първо поколение. Това дава по-широка зрителна зона и подобрено блокиране на външната светлина.

Всички запазени марки са притежание на съответните собственици.

Точните спецификации на продуктите зависят от модела и наличността на съответния пазар.

Освен това днес Toshiba представи нови серии телевизори с тънък профил, високо качество на картината и удобни възможности за свързване за подобрено мултимедийно развлечение. С мисъл за различните потребители на мултимедия, Toshiba обяви най-новите си модели LED, LCD и Full HD 3D серии телевизори, всички те с усъвършенствани характеристики и технологии за възможно най-доброто аудиовизуално изживяване на зрителите.

Множество възможности за свързване за подобрено развлечение.

USB портът позволява по-лесно свързване на външни хард дискове или USB стикове за гледане на снимки и видео на екрана на телевизора или слушане на музика през стерео говорителите с Dolby® Digital Plus. Благодарение на HDMI портовете, телевизорите от серията лесно се свързват с игрова конзола или Blu-ray™ плейър за забавление с видео игри и любими филми с качествена картина на голям екран.

Toshiba представи нова линия LED телевизори за 2012 година.

Благодарение на своето задно LED осветяване, моделите от тази серия са не само с тънък профил, но и са енергоспестяващи и дават отличен контраст с ярки и живи изображения. Всички модели са с по два HDMI порта и USB порт, както и Dual-Tuner (DVB-T и DVB-C). Новите серии ще бъдат налични на европейския пазар през второто тримесечие на 2012 година (в зависимост от държавата).

Усъвършенствана технология за подобрено качество на картината.

Технологията  Active Motion & Resolution (AMR) допълнително подобрява качеството на картината с висока резолюция. Благодарение на нея движещите се образи са ясни за по-добро визуално изживяване при гледане на спортни програми или екшън филми.

HD качество в компактна форма.

DL серията съчетава компактното удобство от вграден DVD плейър с най-новата технология за перфектно качество на картината. USB и HDMI портовете позволяват свързване на външни аудио устройства или дори връзка с PC за гледане на филми или игра на видео игри. Това в съчетание с енерго-спестяващото задно LED осветяване за ярки и контрастни изображения, прави DL серията идеален втори телевизор за спалнята, стаята за гости, кухнята или дори студентска стая в общежитие.

Вграден DVD плейър с широка функционалност.

Вграденият DVD плейър прави DL серията специална, тъй като осигурява удобна комбинация от телевизор и DVD плейър – пакет "всичко в едно” за оптимизация на пространството. DVD слотът е разположен удобно отстрани на телевизора за по-лесен достъп. Освен DVD формат, вграденият DVD плейър на DL серията може да възпроизвежда и  DivX филми и MP3 музикални файлове, както и да показва снимки в JPEG формат. Всички функции могат да се контролират с дистанционното управление на телевизора.

Сериите EL и HL: Тънък профил, високо качество на картината и удобно свързване за повече мултимедийно забавление

Серията Toshiba EL 933/934 ще се предлага в четири размера на екрана от 47 см (19”) до 80 см (32”). Моделът с диагонал 58 см (23”) е Full HD, докато останалите три са HD ready. Toshiba HL933 ще се предлага във варианти с диагонал на екрана от 80 см (32”) и 102 см (40”), като и двата ще са Full HD с 1920 x 1080p резолюция на екрана. Моделите с размери 66 см (26”) и 80 см (32”) EL933 и 934, както и двата модела от HL серията имат изключително тънки рамки отстрани и лесно се побират и пасват без проблем във всяко пространство.

Серията DL: Комбинация от тънък профил, високо качество на картината, вграден DVD плейър и множество възможности за свързване

LED телевизорите с вграден DVD плейър ще се предлагат в четири размера с диагонал на екрана от 47 см (19”) до 80 см (32”)*. Моделът с диагонал 58 см (23”) е Full HD телевизор, докато останалите три са HD ready.

Full HD Smart TV телевизорът RL933: Тънък профил с лесен достъп до необятно онлайн съдържание и услуги в портала Toshiba Places

Моделът RL933 е с Full HD 1920 x 1080p резолюция и предлага лесен достъп до богато разнообразие от мултимедийно съдържание от интернет. С тънкия си профил и гланцов черен дизайн телевизорът изглежда особено стилен. RL933 е наличен с размери на екрана от 58 см (23”), 80 см (32”) и 102 см (40”).

Влезте в света на телевизорите, свързани с интернет

"Toshiba създаде разнообразна линия Smart TV телевизори”, поясни Анди Бейс, вицепрезидент Продажби и маркетинг в Toshiba Europe GmbH. "Все повече потребители искат достъп до разнообразно съдържание от интернет през техния телевизор, а изгодното предложение RL933 е отличен вариант да навлезете в света на Smart TV телевизорите. RL933 дава Full HD качество на картината и лесен достъп до съдържание през онлайн портала Toshiba Places.”

Онлайн функционалност за подобрено визуално преживяване

Собствениците на RL933 ще могат лесно да го свързват с интернет през LAN кабел или Toshiba Wi-Fi® USB донгъл (продава се отделно), за да ползват Toshiba Places – онлайн порталът на Toshiba, който предлага достъп до разнообразно съдържание през специални приложения (в зависимост от държавата). С него разполагате с филми при поискване от AcetraxTM, MaxdomeTM и Viewster, необятен брой видео клипове от YouTube™ и Dailymotion, музика от iConcerts и Aupeo!, телевизионни услуги като BBC iPlayer и Euronews и разбира се най-популярните социални мрежи Facebook™ и Twitter™. Множество приложения се добавят към Toshiba Places всеки месец без нужда да се правят актуализации на телевизора. Зрителите могат да ползват MediaGuide powered by Rovi за допълнителни подробни списъци с програми, специални предложения и интересна допълнителна информация за актьори, предавания и филми. Тези онлайн възможности са налични при  серията с активна и с пасивна 3D технология и при RL933.

Full HD 3D

Благодарение на технологията за задно LED осветяване, моделите от новата Full HD 3D серия са с много тънък профил и са енергоспестяващи. Те са с по четири HDMI порта и два USB порта, Multi-Tuner за DVB-T/T2, DVB-C и DVB-S/S2. Освен това предлагат лесен достъп до разнообразно мултимедийно съдържание от интернет.

Full HD VL963: 3D визуално изживяване за цялото семейство

Toshiba VL963 се отличава със своя елегантен дизайн "без рамка” и дава преживяване като на кино. Той е с Full HD, 1920 x 1080p резолюция и пасивна 3D технология, както и възможност за трансформиране на 2D съдържание в 3D формат. Телевизорът е в комплект с четири чифта олекотени 3D очила готови за ползване. VL963 ще се предлага с размери на екрана от 107 см (42”), 119 см (47”) и 139см (55”). Благодарение на LED технологията за задно осветяване, VL963 серията е изключително тънка и енергоспестяваща. Моделите от серията са с четири HDMI и два USB порта, Multi-Tuner за DVB-T/T2, DVB-C и DVB-S/S2. Освен това, те предлагат лесен достъп до богато разнообразие от мултимедийно съдържание от интернет.

Насладете се на 3D визия в ултра тънък дизайн "без рамка”

"VL963 съчетава впечатляваща 3D технология и забележителен дизайн. С първия досега дизайн "без рамка” от Toshiba, картината на телевизора стига почти до ръба на стъклото за подобрен визуален ефект”, заяви Анди Бейс, вицепрезидент Продажби и маркетинг в Toshiba Europe GmbH. "Благодарение на пасивната 3D технология, широко използвана в кино салоните, телевизорите от серията VL963 дават перфектно решение за всички, които обичат да споделят 3D развлеченията със семейство и приятели.” Олекотената конструкция на пасивните 3D очила прави гледането на 3D телевизия или 3D игрите по-забавни за по-дълго време. Освен това, пасивната 3D технология при VL963 позволява трансформиране на 2D в 3D съдържание, така че зрителите да могат да гледат всички любими телевизионни предавания, филми или собствени видео клипове в триизмерен вариант.

Audyssey аудио технология за кристално чист звук

Новият телевизор Toshiba VL963 ползва Audyssey Premium Television – съвкупност от аудио технологии, създадени от експертите на Audyssey. Audyssey ABX гарантира богат наситен бас от колоните на телевизора. Audyssey Dynamic Volume технологията омекотява звука при диалог и поддържа силата на звука, като елиминира неприятното рязко усилване в началото на рекламния блок. Audyssey EQ е система, която автоматично настройва звука на VL963 според акустичните особености на помещението, докато възпроизведе възможно най-ясния и балансиран звук. Тези три технологии са създадени да работят съвместно и са допълнително настроени, за да осигурят най-добрия звук от този телевизор.

Full HD 3D ready Smart TV телевизори: Високо качество на картината, онлайн възможности и впечатляващо 3D изживяване

Моделите са с 16:9 LCD панел с Edge задно LED осветяване, 3D ready с Full HD, 1920 x 1080p резолюция. Моделите TL933/963 могат да трансформират 2D в 3D съдържание и зрителите ще се радват на любими предавания и филми в отлично 3D качество с активни Active Shutter 3D очила (не са включени, предлагат се отделно). Телевизорите TL933/963 ще се предлагат с размери на екрана от 80 см (32”), 102 см (40”) и 117 см (46”).

Най-новата 3D технология

"С новата TL933/963 серия Toshiba продължава да внедрява своята 3D технология във все по-голям брой продукти. Това позволява все повече хора да се радват на забележително 3D преживяване”, заяви Анди Бейс, вицепрезидент Продажби и маркетинг в Toshiba Europe GmbH. "Ако все още не сте се потопили в света на 3D развлеченията, подгответе се за бъдещето на телевизията. С допълнителни активни Active Shutter 3D очила, тази серия предлага качествено 3D развлечение за цялото семейство.”

Сериите AV и LV: Страхотна картина с качеството на Toshiba

Докато Toshiba AV933/934 е HD ready, серията Toshiba LV933 е с Full HD 1920 x 1080p резолюция. И двата модела предлагат отлично качество на картината и идват на приемлива цена. Сериите AV и LV са достъпни с размери на екрана 80 см (32”), като серията LV ще бъде налична и във вариант с диагонал 102 см (40”). Серията AV ще предлага избор между бял (AV934) и черен (AV933) модел. Моделите от двете нови серии са с по два HDMI порта и USB конектор, както и Dual-Tuner (DVB-T and DVB-C). Новите серии AV и LV ще бъдат налични на европейския пазар през второто тримесечие на 2012 г.

Всички запазени марки са притежание на съответните собственици.

Точните спецификации на продуктите зависят от модела и наличността на съответния пазар.

*Наличен след актуализация до средата на 2012 г. Наличността може да се различава в отделните страни.

*Наличността на различните разцветки е в зависимост от страната.

За Toshiba

Toshiba е световен лидер и новатор във водещите високи технологии, производител и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти в областта на информационните и комуникационни системи; цифрови устройства за потребителите; електронни устройства и компоненти; системи за електрозахранване, включително с ядрена енергия; промишлени и социални инфраструктурни системи и домакински електроуреди.

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 490 компании с 203 000 служители по целия свят и с годишни продажби от над 6.3 трилиона японски йени (77 милиарда щатски долара). За повече информация, посетете уеб сайта на Toshiba: www.toshiba.co.jp/index.htm.

Базирана в Нойс, Германия, Toshiba Europe GmbH e собствено подразделение на Toshiba Corporation Токио.

 реклама