Новите лаптопи Toshiba Satellite P50 и P50t стимулират сетивата с невероятните си дисплеи, премиум аудио и висока производителност  2

Satellite P50t е първият лаптоп на Toshiba с Ultra HD екран, включващ ChromaTune® технология за калибриране на цвета и сертификат Technicolor®
по статията работи: Данаил Казаков
Новите лаптопи Toshiba Satellite P50 и P50t стимулират сетивата с невероятните си дисплеи, премиум аудио и висока производителност

Toshiba Europe GmbH представи своите нови лаптопи Satellite P50 и P50t. И двата модела са лесно преносими с невероятно качество на картината, което ги прави идеални както за креативни професионалисти, така и за мултимедийни любители, предоставяйки истински реалистични изображения заедно с премиум забавление и запомнящо се мобилно изживяване. С опционален дисплей с резолюция 3840 x 2160 пиксела 4К екран, P50t е първият лаптоп на Toshiba с Ultra HD дисплей, докато Satellite P50 идва с Full HD (1920 x 1080) екран.

Satellite P50 и P50t са създадени, за да отговарят и на най-взискателния вкус, като едновременно с това са атрактивни и със запомнящ се дизайн. Те притежават рядко срещаната комбинация от мощ и красота и са перфектното решение за интензивна работа, медиен мултитаскинг и гейминг.

Перфектна картина и тъч-оптимизирани

P50t идва с 15,6”-инчов (39,6 см) Ultra HD дисплей, който осигурява кристално ясни образи и притежава резолюция четири пъти по-висока от Full HD екран. Това допринася за невероятната детайлност от 282 PPI (пиксела на инч), плавна картина и поразителна точност, а дисплеят позволява по-висока резолюция и по-широк зрителен ъгъл.

Всеки Ultra HD дисплей е индивидуално калибриран от ChromaTune™ и е сертифициран Technicolor Color Certified за по-естествено цветово изображение с прецизен цветови диапазон и истински живи образи. В допълнение, потребителите могат да управляват индивидуално цветовия диапазон на широка гама дисплеи и да го използват за множество софтуерни приложения в зависимост от тяхната употреба чрез предварително инсталирания ChromaTune™ за Toshiba софтуер.

Премиум комбинацията от характеристики на дисплея, която увеличава възможностите за забавление на P50t и интуитивен 10-точков сензорен екран, улесняват естественото използване на Windows 8.1 и други тъч-базирани приложения. Резистентното покритие срещу пръстови отпечатъци предпазва от нежелани следи върху екрана, докато плоският дисплей без рамка улеснява сензорната навигация.

Производителност от най-високо ниво

Satellite P50 и P50t са оборудвани с 4-то поколение Intel® Core Quad-Core™ i7 процесори, за да се справят с интензивна натовареност, дори когато се работи с множество тежки приложения. Те са идеални за създаване и преглеждане на големи медийни файлове и са с графика AMD® Radeon™ R9 M265X и 2GB GDDR5 VRAM памет, осигуряващи плавно и безпроблемно редактиране и гейминг без компромиси. Събрани заедно, тези елементи осигуряват премиум производителност и много забавление. В зависимост от нуждите на потребителя се предлага избор от конфигурации за съхранение. SSD с капацитет до 256 GB за по-бърза работа и по-бързо зареждане на компютъра, докато потребителите с голяма библиотека от музика и медийни файлове могат да се възползват от HDD до 1 TB. Алтернативно се предлага и 1 TB хибриден SSHD диск за всичко, от което имате нужда.

Максимум забавление

И двата модела са с вградени говорители harman/kardon® и технология за подобряване на звука DTS Sound™ за максимум мултимедийно забавление. Функцията Sleep-and-Music позволява да слушате любимата си музика дори в режим на хибернация.

За истински пълноценно компютърно изживяване всички малки детайли са от значение. И двата модела разполагат с Blu-ray™ BD-RE (XL) драйвер, така че потребителите могат да се наслаждават на любимото си съдържание на своите големи телевизионни екрани благодарение на Ultra HD и 3D поддръжката на HDMI® изхода. В допълнение, съдържанието може да бъде лесно споделяно с други устройства без необходимост от кабели благодарение на включената технология за безжично свързване Intel® Wireless Display, а четирите супер скоростни USB 3.0 порта осигуряват бързото прехвърляне на файлове.

Запомнящ се дизайн

Satellite P50 и P50t идват с алуминиев корпус и акценти от хром и са толкова атрактивни, колкото и самото качество на дисплея. Елегантният дизайн е подходящ за хора, които са високо мобилни и обичат да определят градските тенденции. Моделите се отличават още с клавиатура без рамка с LED-подсветка и голям кликпад за по-голямо удобство при работа и едновременно с това осигуряват лесна преносимост в едно красиво устройство.

Satellite P50 и P50t ще се предлагат в Европа през второто тримесечие на 2014 година.

Toshiba Satellite P50 и P50t -

  • Процесори: 4-то поколение четириядрен Intel® Quad-Core™ i7
  • Графика: AMD® Radeon™ R9 M265X с 2GB GDDR5 VRAM памет
  • SSD/HDD: до 256 GB SSD, 1 TB HDD 5400rpm или 1 TB хибриден SSHD диск
  • Памет: до 16GB DDR3L RAM (1,600 MHz)
  • Свързаност: 4x USB 3.0 включително 1x Sleep-and-Charge, 1x HDMI®-изход (с Ultra HD и 3D поддръжка1), SD/SDHC слот с UHS-II, Mic-in със Sleep-and-Music, изход за слушалки, Bluetooth® 4.0, Intel® Wireless Display, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Gigabit LAN
  • Звук: 2 x Harman Kardon® стерео говорители със Slip Stream технология и DTS Sound за подобряване на аудиото
  • HD уеб камера
  • Resolution+
  • ОС: Windows 8.1 64 bit
  • Батерия: до 5 часа
  • Цвят: Сребрист с hairline завършек
  • Тегло: 2,2 кг

Satellite P50 –

  • Дисплей: 15,6” TruBrite® Full HD 1920 x 1080 In Plane Switching екран с LED осветяване, 300 NITs
  • Допълнения: Blu-ray™ BD-RE (XL) или DVD Super-Multi драйвер
  • Размери: 377,5 x 244 x 27 мм

Satellite P50t –

  • Дисплей: 39,6 см (15,6") Ultra HD 3840 x 2160 екран с LED осветяване, 282 PPI и 300 NITs или 15,6” TruBrite® Full HD 1920 x 1080 IPS дисплей с LED осветяване, 300 NITs
  • Ultra HD дисплей: True-to-life цветно калибриране от ChromaTune™ и Technicolor® certified плюс предварително инсталиран ChromaTune™ за TOSHIBA софтуер
  • Сензорен екран с 10-точкова тъч поддръжка
  • Допълнения: Blu-ray™ BD-RE (XL) драйвер
  • Размери: 377,5 x 244 x 27,9 мм

Посетете уебсайта на Toshiba за допълнителна информация: www.toshiba.bg или посетете http://www.toshiba.bg/press за снимки, пресинформация и други материали.

 

Всички споменати търговски марки са собственост на техните притежатели.

Точните продуктови спецификации зависят от модела и локалната наличност.

 

За Toshiba

Toshiba е водещ световен производител на технологии от различно естество, доставчик на решения и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти и системи.

Toshiba Group внася иновация и въображение в широк кръг бизнес направления: дигитални продукти, включително LCD телевизори, ноутбук компютри, ритейл решения и многофункционални печатащи устройства; електронни устройства, включително полупроводници, продукти за съхранение и материали; индустриални системи и системи от обществената инфраструктура, включително системи за производство на енергия, интелигентни обществени решения, медицински системи, ескалатори и асансьори, както и домакински електроуреди.

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 590 консолидирани компании с 206 000 служители по цял свят с годишни продажби от над 5,8 трилиона японски йени (61 милиарда щатски долара). За повече информация посетете уебсайта на Toshiba: www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH с централен офис в Нойс, Германия е изцяло подразделение на Toshiba Corporation, Токио.

 реклама