Новата серия 60ID на AOC: идеална за работа и свободното време

Със серията 60ID, AOC представя продуктова фамилия от дисплеи, предназначени за стандартни приложения в офиса и у дома
по статията работи: Александър Димитров
Новата серия 60ID на AOC: идеална за работа и свободното време
Снимка: AOC

За офис приложения, мултимедия или игри: серията 60ID се справя лесно с всички често срещани приложения и стои добре до всяка работна станция със своя ,релефен и елегантен корпус. Характеристиките на серията позволяват на фирмите да отговорят на индивидуалните потребности на различните работни обстановки. Същевременно, дисплеите 60ID се сливат с почти всяко отворено офис пространство, благодарение на своя дискретен и уеднаквен дизайн – най-после край на хаотичния външен вид на множеството различни монитори в офиса.

Размери и формати

Дисплеите поддържат най-новата LED технология и предлагат размери на екрана от 48.1 cm (19”) до 60.9 cm (24”). Моделите с класическо матово черно покритие поддържат също и различни съотношения на страните: Освен стандартния широкоекранен формат 16:9, и форматът 16:10 има преимущества, като е особено удобен в офиса.

Добра производителност, малък разход

В резултат на яркост от 250 cd/m², статичен контраст от 1000:1 (динамичен: 20,000,000:1) и време за реакция между 2 ms и 5 ms (GtG), всички представители на фамилията 60ID предлагат живи и изключително контрастни изображения. Благодарение на съвременната LED технология, моделите са не само много тънки, но също така изключително енергийно ефективни при стандартна работа: В зависимост от техния размер, те използват едва между 26 и 42 вата. Интелигентните режими на работа спомагат за допълнително намаляване на разхода на енергия: В режим на готовност, той спада дори под половин ват. Моделите 60ID отговарят на изискванията на стриктните екологични сертификати, като EPEAT Gold или TCO 5.0.

Подходящият дисплей за всяко предназначение

Цялата серия 60ID се предлага с функция за наклон. В зависимост от модела, те също предлагат регулиране на височината, завъртане и насочване, което позволява завъртане на монитора от ориентация пейзаж към портрет само за секунди. Резолюцията варира от 1440 x 990 пиксела за офис употреба до Full HD (1920 x 1080 пиксела) за естествено представяне на снимки или видеосигнали с висока резолюция. Някои типове са оборудвани с USB хъбове с по четири USB 2.0 порта на всеки, позволяващи лесно свързване на флаш памети, твърди дискове и цифрови фотоапарати. Цифрови DVI-D и HDMI портове допълват възможностите за свързване на някои от моделите.

Интелигентни характеристики

Всеки дисплей 60ID е HDCP съвместим, отговаря на VESA стандартите за монтаж на стена и се доставя с вградени високоговорители и защитен процеп за ключалки тип Kensington. Интелигентният софтуер i-Care повишава комфорта на гледане и пести енергия: Околната светлина се измерва чрез сензор и интензитетът на LED подсветката се регулира автоматично. С Ionic Breeze, AOC продължава внедряването на интегрирани високоволтови йонизатори за пречистване на въздуха на работното място.

Очаква се мониторите 60ID да бъдат пуснати в продажба от юни 2012 г. Препоръчителната цена на дребно започва от 271 лв.

 

 реклама