Нова книга на Доналд Тръмп: Успехът е сигурен, ако сте сигурни в себе си

Питали ли сте се някога защо някои предприемачи успяват да забогатеят, а други – не? Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки дават отговор на този въпрос в книгата "Докосването на Мидас"
по статията работи: Петя Бързилска
Нова книга на Доналд Тръмп: Успехът е сигурен, ако сте сигурни в себе си
Снимка: Изток-Запад

В днешните икономически несигурни времена мнозина очакват и се надяват икономиката да се възстанови. Това, разбира се, рано или късно ще стане, но възстановяването със сигурност няма да бъде такова, каквото се очаква. Старата икономика на промишлената ера умира и възниква една нова икономика – тази на информационната епоха. По време на настоящата световна финансова криза, от която страдат както големите бизнесмени, така и малките търговци, както предлагащите, така и употребяващите услуги, светът има нужда от повече предприемачи, които да създават компании и съответно да осигуряват нови работни места.

Как човек може да стане истински добър предприемач и да успее  в бизнеса разкриват Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки в новото им съвместно издание "Докосването на Мидас”. Известните бизнесмени споделят откровено своите истории и разказват за множеството победи и загуби, за това как са се борили неведнъж да победят, след като са загубили. Именно това Тръмп и Кийосаки наричат предприемачески дух – той е онова безценно нещо, което отличава добрия предприемач от всеки друг човек в бизнеса, както отличава и тези, които просто искат да бъдат предприемачи, от онези, които го могат.

Авторите споделят също какво им дава ръка като на цар Мидас от известния древногръцки мит и как всеки би могъл да я има. Точно защото е писана от доказали се специалисти, "Докосването на Мидас” успява да покаже какво е нужно, за да стане човек успешен предприемач. Той, твърдят Тръмп и Кийосаки, не мечтае да трупа богатства, а има желание да осъществи детската си мечта – да преоткрие един по-различен начин на живот, като улесни ежедневието на обикновения човек.

Тръмп е завършил финансовата школа "Уортън" и е един от най-известните американски строителни предприемачи. Той е собственик на единадесет голф игрища, а неговите постройки са сред най-престижните сгради на национално и международно ниво. Тръмп е също медиен гигант и автор на десет бестселъра. Кийосаки е инвеститор, предприемач, специализиран в минното дело и недвижимите имоти. Автор на главоломния международен бестселър "Богат татко, беден татко", както и на "Защо искаме да сте богат” (съвместно с Тръмп), Кийосаки е смятан за просветител, чиито възгледи за парите и инвестирането са в разрез с традиционните. Той е оспорвал и променял през годините начина, по който милиони хора по света мислят за парите и бизнеса.

 реклама