Нова гора на картата на България

Засадени са 400 акациеви фиданки близо до с. Слънчево, община Аксаково
по статията работи: Петя Бързилска
Нова гора на картата на България
Снимка: ЕКОПАК

На 23 ноември близо до с. Слънчево (община Аксаково, между Варна и Шумен) "Екопак България" АД (най-голямата компания за оползотворяване на отпадъци от опаковки) с участието на свои клиенти от региона проведе доброволческа акция по засаждане на 400 акациеви фиданки. С акцията се постави началото на още една зелена инициатива на организацията и нейните клиенти – залесяването на 8 дка пустееща земя с общо 4200 дървета. Всяко едно ново дръвче символизира 100 спасени от изсичане дръвчета благодарениe на общите усилия за опазване на околната среда и природните ресурси (изчислението е на база хартията, предадена за рециклиране от ЕКОПАК през 2011 г.). Още пет години организацията и клиентите й ще се грижат за новозасадената гора.

Инициативата, която е част от новия проект на "Екопак България" за засаждане на гори, се провежда с активното съдействие на ТП Държавно горско стопанство Варна към СИДП Шумен. В акцията на 23 ноември се включиха над 100 доброволци - представители на Басейнова дирекция Варна, РИОСВ Варна и Шумен към Министерството на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, село Слънчево и Общините Аксаково, Варна и Шумен и служители на "Балев корпорейшън" ЕООД, "Елдоминвест" ООД, "Нестле България" АД, "Теси" ООД, "Декони Интернешънъл" АД и "Екопак България" АД.

Това е поредната крачка, която ЕКОПАК, най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България, прави в полза на околната среда. Заедно с всички мащабни информационно-образователни кампании, целящи да мотивират гражданите да събират разделно отпадъците си от опаковки, през 2012 г. "Екопак България" реши да работи още по-директно за опазване и възстановяване на природата.

Инициативата "Нашата гора" е резултат на общите усилия на ЕКОПАК и клиентите й за чиста околната среда и устойчиво развитие на обществото.

 реклама