Нестле помага на млади хора на възраст под 30 години да се подготвят за успешен старт в кариерата  2

За да даде възможност на повече млади да получат практически съвети, насоки и консултации за успешен старт в кариерата, Нестле България организира второ издание на инициативата CV РАБОТИ-лница на 29 октомври.
по статията работи: Георги Велев
Нестле помага на млади хора на възраст под 30 години да се подготвят за успешен старт в кариерата
Снимка: Нестле България

След големия интерес, който предизвика първата по рода си CV РАБОТИ-лница за младежи, организирана от Нестле България, компанията ще организира и второ издание на инициативата на 29 октомври 2014 г. от 09:30 часа в Централния офис на Нестле (гр. София, бул. "Европа" 128). Събитието е насочено към ученици, студенти и младежи от всички професионални направления и в него свободно могат да вземат участие всички желаещи от цялата страна. Единственото условие за участие е до 20 октомври младежите да се регистрират като изпратят e-mail на адрес: nestleneedsyouth@bg.nestle.com, посочвайки трите си имена и телефон за контакти.

В рамките на специално разработена сесия младежите ще имат възможността да получат ценна информация, практически насоки, уроци и съвети за изготвяне на документите си при кандидатстване за работа, стаж или проект. CV РАБОТИ-лницата ще помогне на младите хора да разберат защо е важно да знаят как да изготвят своята автобиография и мотивационно писмо, какви са основните правила за съдържание на документите, на какво трябва да се наблегне и какво да се избягва в процеса на писане, както и какъв формат и съдържание създават добро впечатление на работодателя. След като Нестле България обяви организирането на първата CV РАБОТИ-лница през месец август, над 120 ученици, студенти и стажанти проявиха интерес да вземат участие в събитието. 35 от тях се включиха в специално разработените теоретични и практически занимания и получиха сертификат за успешното преминаване на CV РАБОТИ-лницата.

За да даде възможност на всички, които не са успели да се запишат за първото издание на инициативата и да помогне на повече млади хора, Нестле България организира и второ издание на обучението като част от инициативата си за насърчаване на младежката заетост в Европа Nestle Needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) – първата цялостна инициатива за младежка заетост, която едновременно стимулира, укрепва и развива работоспособността на младите хора.

За да спомогне за решаването на кризата с младежката безработица в Европа, Нестле пое ангажимент за създаването на 20 000 работни места за младежи на възраст под 30 години в Европа в периода 2014-2016 г. Като активен участник в инициативата, Нестле България пое ангажимент да наеме 330 млади хора в рамките на същия период, които ще имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. Само за първите осем месеца от инициативата 134 младежи са намерили своето място в компанията и са вече част от Нестле България.

 реклама