Изпълнителният директор на Нестле България представи инвестициите и плановете на компанията на група представители на международните медии. Г-н Хуан Карлос Пералехо, заедно с ръководния екип на Нестле България – Матю Чандлър, финансов директор; Биляна Георгиева, директор Човешки ресурси; Мария Тодорова, юридически съветник и Мария Христова-Швец, директор Комуникации, бе домакин на група чуждестранни журналисти в рамките на посещение, организирано от Българската агенция за инвестиции по европейски проект за насърчаване на инвестиционните предимства в България. В рамките на проекта, представители на водещи международни медии посетиха Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България, както и някои от най-големите компании в областта на земеделието и хранително-вкусовата промишленост. Журналистите, сред които представители на държави като Япония, Южна Корея, Великобритания, Италия, Австрия, Румъния и др., се запознаха с инвестиционния климат в България.
За повече от 17 години на българския пазар, Нестле България се наложи като един от най-големите стратегически инвеститори в хранително-вкусовата промишленост в страната. През 2011 и 2012 г. компанията е инвестирала около 15 млн. евро в нови производствени линии, съвременни технологии, подобряване на качеството на продуктите, обучение на екипи, избор на най-добрите суровини и доставчици и грижа за здравето на потребителите. Корпоративната политика по отношение на човешките ресурси на Нестле България се характеризира с високите стандарти за здравословни и безопасни условия на труд. Компанията осигурява специални програми за професионално обучение и развитие и работна среда, мотивираща откритата комуникация и инициативността на всеки служител.
"Планираме да продължим да инвестираме усилено в иновации и съвременно оборудване, което ще затвърди стратегическата роля на фабриката ни за шоколадови изделия и бисквити, а фабриката за сладолед във Варна ще се превърне в още по-модерна производствена база и ще разшири ролята си в региона. Вярваме, че инвестициите в производство са сред основните стимули за икономически растеж", заяви г-н Хуан Карлос Пералехо, Изпълнителен директор на Нестле България АД.
Нестле България има изключително разнообразно портфолио – кафе и какаови напитки, шоколадови и захарни продукти, бисквити, кулинарни продукти, детски храни, зърнени закуски, храни за домашни любимци, сладолед. Марките на Нестле България са както световно утвърдени, така и местни, традиционни за българския пазар. Компанията произвежда своите продукти в две фабрики – в завода за шоколадови и захарни продукти в София, който има повече от 75 години опит, и завода за сладолед във Варна.
Фабриката на Нестле България за шоколадови продукти и бисквити в София е избрана за компетентен център за производството на шоколад в Европа и през 2007 г. става един от трите най-големи центъра за производство на KIT KAT® на континента. Около 80% от производството на фабриката е предназначено за износ в повече от 30 страни, предимно в Европа и Канада (сред европейските пазари са Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Унгария, Полша и др.).
През 2006 г. Нестле придоби един от най-големите производители на сладолед и започна да инвестира в модернизация и реконструкции във фабриката за сладолед във Варна. През 2008 г. Нестле Айс Крийм България преструктурира производството си на Балканите и голяма част от продукцията на сладолед за Румъния започна да се изнася от фабриката на компанията във Варна. Днес, около 50% от производството на фабриката на Нестле България за сладолед е предназначено за износ (предимно за балканския регион).